Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Năstase: Nu ne batem pentru funcția de premier, ci pentru normalitate

Radio Moldova
Andrei Nastase

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, spune că formațiunea sa nu se luptă pentru a obține funcția de prim-ministru, ci pentru a obține o stare de normalitate și stabilitate în Republica Moldova.

Potrivit lui Năstase, învestirea unui Guvern susținut de forțele pro-europene din Parlament ar fi cea mai bună alternativă unui Executiv susținut de majoritatea PSRM-Șor, care nu va obține niciodată susținere funciară din exterior.

Președintele Platformei DA a calificat drept previzibil răspunsul Curții Constituționale la sesizarea șefului statului privind atribuțiile unui Guvern demisionar. Năstase spune că astfel de sesizări știrbesc imaginea țării în fața ambasadorilor străini acreditați în Republica Moldova.

„De ce a fost nevoie de această adresare? Era previzibil că va fi o pierdere de timp. Ne facem de râs în fața lumii civilizate. Eu m-am adresat ambasadorilor statelor europene să vină cu expertiza și experiența statelor pe care le reprezentă. Să vedem cum sunt soluționate crizele în statele europene. Nicio țară europeană nu-și permite haos, anarhie, mai ales pe timp de pandemie”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Andrei Năstase spune că în eventualitatea în care va fi votat un Guvern condus de el, prioritară va fi problema agricultorilor, cea a indexării pensiilor, dar mai ales criza sanitară, în condițiile în care numărul de infectări cu virusul SARS-COV-2 este în continuă creștere.

„Există politicieni fără inimă. Nu poți să stai impasibil, știind că ai 1.800 de cazuri pe zi. Platforma DA nu se bate pentru o funcție de prim-ministru, nu se bate pentru un guvern al partidului, se bate pentru normalitate, pentru securitatea cetățeanului, mă refer la cea sanitară, alimentară, economică”, a mai spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA spune că așteaptă ca șeful statului să respecte Constituția și să inițieze consultările cu fracțiunile parlamentare, în vederea identificării unui candidat la funcția de prim-ministru.

„E foarte bine că dna președinte face consultări cu societatea civilă, cu formatorii de opinie, cu jurnaliștii, dar Constituția o obligă să facă consultări cu partidele parlamentare. Noi așteptăm consultări cu șeful statului așa cum a dictat Curtea Constituțională”, a spus Andrei Năstase.

Ieri, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a expediat o scrisoare tuturor instituțiilor europene și ambasadelor statelor europene acreditate în Republica Moldova prin care solicită implicare și mediere prin oferirea expertizei în vederea depășirii crizei politice în care se află Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.