Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Năstase: O majoritate proeuropeană în Parlament va fi imposibilă fără Platforma DA

Radio Moldova
Andrei Nastase

Fără Platforma Demnitate şi Adevăr în viitorul Parlament, formarea unei majorităţi proeuropene va fi imposibilă. Declaraţia a fost făcută de liderul acestei formaţiuni, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii Prime Time, de la Prime, transmite Publika.md.

El a explicat că Platforma DA nu se grăbeşte să depună actele la CEC deoarece poartă discuţii cu mai multe formaţiuni de dreapta cu scopul consolidării efoturilor, fără a preciza despre ce partide este vorba.

"Vin de la discuţia îndelungată de două ore cu reprezentanţii unor forţe politice şi civice din societatea noastră. Eu prefer să tac, iar în final să venim cu o ofertă bună, cu o listă de candidaţi.

Toată lumea consideră că fără Platforma Demnitate şi Adevăr este imposibilă o majoritate parlamentară proeuropeană", a declarat Andrei Năstase.

Preşedintele Platformei DA a mai spus că forţele de dreapta trebuie să îşi unească eforturile la alegeri, altfel blocul PCRM - PSRM va avea suficiente mandate pentru a forma majoritatea cu altă forţă politică din viitorul Parlament.

"Indiferent cum îl numesc unii sau alţii, asta asigură un număr mai mare de mandate în viitorul Parlament. Înţelegem asta? Dacă înţelegem, trebuie să facem aşa încât forţele de dreaptă, forţele europene, de centru-dreapta, să găsească cea mai bună formulă", a precizat Năstase.

Andrei Năstase a mai menţionat că a fost decizia Partidului Acţiune şi Solidaritate de a merge la alegeri separat de Platforma DA. A evitat însă să dea detalii despre relaţiile actuale cu foştii parteneri din blocul ACUM.

"Doamna este preşedinte, este un lider al unui partid politic. Sunt sigur că vom avea o comunicare (Dar acum comunicaţi?) - Doamna Sandu a fost la Berlin, eu am fost la Bucureşti, nu aş putea să spun că stăm doar la telefoane", a declarat preşedintele Platformei DA.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în 11 iulie. Până în prezent, opt formaţiuni au depus actele pentru înregistrarea în cursă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.