Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Năstase solicită procurorilor din Republica Moldova să cerceteze modul în care a fost semnat contractul cu Gazprom

Radio Moldova
Andrei Nastase

Andrei Năstase solicită procurorilor să se implice în gestionarea crizei gazelor. Mai exact să cerceteze modul în care a fost semnat contractul cu Gazprom.

Despre aceasta fondatorul Platformei DA a declarat în cadrul emisiunii ”Freedom”, transmite Știri.md.

”Asupta acestui caz ar trebui să se demareze de urgență o anchetă penală. Acum avem altă Procuratură, nu-l mai avem pe Stoianoglo, pe Zubco, Gurin și alții... Să se demareze o anchetă penală cu privire la acest caz, pe modul în care au fost apărate drepturile R. Moldova la această tranzacție a livrării gazelor.

Este o neglijență totală a celor care au reprezentat R. Moldova la negocieri. Noi nu avem acces la acel contract, în alte țări nu se face secret, nu știu de ce se face mare secretizare la noi, de asta trebuie să se ocupe procurorii și să-i întrebe pe ei ”de ce”. Tot procurorii trebuie să mai întrebe cine a negociat contractul”, a declarat Năstase.

De asemenea, Năstase a declarat că vrea să lanseze o petiție națională privind gestionarea crizei gazelor de către autorități.

Știri.md reamintește că, începând cu 1 ianuarie curent, R. Moldova achită cu 200 de dolari mai mult pentru mia de metri cubi de gaze naturale livrate de Gazprom.

Iar ieri, 11 ianuarie, vicepremierul Andrei Spînu a recunoscut că R. Moldova se află într-o situație dificilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.