Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pavel: Ar fi o minune să câştigăm cu Austria

cupa davis

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a afirmat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că ar fi o minune ca jucătorii români să câştige întâlnirea cu Austria, în primul tur al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa.

Pavel consideră că austriacul Dominic Thiem se află într-o formă foarte bună în timp ce din echipa României nu fac parte Marius Copil, Adrian Ungur şi Florin Mergea. „O să fie greu, mai ales că Dominic Thiem va fi în echipa lor, îi face de departe favoriţi. Noi nu avem ce pierde. Nu îi avem pe Marius, nici pe Florin şi Adrian Ungur. De asta am şi ales o echipă tânără, ei sunt cei care vin din spate, trebuie să formeze o echipă naţională în viitor. E o oportunite bună pentru ei. Horia vine cu un trofeu de la US Open şi sper ca acest lucru să le dea celor tineri o încredere în viitorul lor. E un meci foarte important de baraj, care ne-ar ţine în grupa în care suntem acum, ar fi incredibil dacă am avea un succes. Toţi ne-am bucurat pentru Tecău. Aş vrea şi eu să am 20 de ani şi să am pe ciineva care vine cu un trofeu de Grand Slam lângă mine. Sper să aibă şi ei acelaşi sentiment, sper să-i facă să creadă în viitorul lor. Ar fi într-un fel o minune să câştigăm. Dominic Thiem este într-o formă maximă momentan, va fi o misiune foarte grea pentru noi”.

Cel mai experimentat jucător din lotul României, Horia Tecău, spune că va avea şi un rol de antrenor în întâlnirea cu Austria. „E o provocare pentru noi, în primul rând că echipa este tânără. Ne dorim în această întâlnire să fim aproape de noua generaţie, să îi ajutăm. Sunt unii dintre ei cu care nu am petrecut aşa mult timp şi e o provocare şi pentru mine să fiu mai mult antrenor decât jucător în săptămâna asta. Unul dintre ei va juca cu mine, va fi o provocare pentru noi. În acelaşi timp va fi o săptămână plăcută pentru mine, să mă antrenez cu ei. Ştiu că nivelul lor este bun, le lipseşte puţin pentru următorul pas. Mă bucur că îi pot ajuta cu experienţa mea, pentru mine va urma o carieră de antrenor peste câţiva ani. E posibil să devin antrenor, e ceva ce-mi place să fac”, a declarat Tecău.

Câştigător în proba de dublu la US Open, Tecău spune că întâlnirea cu Austria va fi o bună oportunitate pentru România să construiască o echipă de Cupa Davis: „Nu ar fi o minune ca România să câştige în Austria, ar fi o mare, mare surpriză. Austriecii vin cu ce mai bună echipă. Va fi un meci extrem de dificil pentru noi. Scopul acestei întâlniri este contruirea acestei echipe, dar să nu uităm de Marius Copil, de Florin Mergea, care nu sunt alături de noi acum. Şi aici trebuie să punem umărul, să fim toţi prezenţi”.

Jucătorul Nicolae Frunză s-a arătat emoţionat de perspectiva debutului său în Cupa Davis, având în vedere faptul că e posibil să joace în proba de dublu, alături de Horia Tecău. „Este ceva extraordinar, mai ales că sper să fie şi debutul meu în Cupa Davis, dacă o să fac pereche la dublu cu Horia, care a câştigat la US Open. Va fi o săptămână frumoasă şi sperăm să ieşim cu capul sus. Ne motivează foarte mult că avem ocazia să stăm lângă un campion de Mare Şlem, e o chestie foarte mişto şi putem să învăţăm foarte multe de la el. Având în vedere că austriecii au un jucător de top 10 şi un finalist la Wimbledon cred că plecăm cu şansa a doua. Dar noi avem încredere în noi, vom da totul acolo şi vom vedea ce se întâmpla”, a spus Frunză.

Căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, i-a nominalizat pe Dragoş Dima (568 ATP la simplu), Nicolae Frunză (590 ATP la simplu), Bogdan Borza (811 ATP la simplu) şi Horia Tecău (27 ATP la dublu) pentru întâlnirea cu Austria. Alături de echipa României va merge, în Austria, şi tânărul de nici 16 ani, Filip Cristian Jianu, unul dintre cei mai valoroşi juniori români, însă vor lipsi Marius Copil, locul 87 ATP, Adrian Ungur, locul 423 ATP, şi Florin Mergea, locul 50 ATP la dublu. România întâlneşte Austria, în deplasare, între 15 şi 17 septembrie, în primul tur al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa (baraj de menţinere în Grupa I), conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.