Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleșu intervine în scandalul momentului: Nimeni nu scapă întreg la cap

inquamphotos.com / Octav Ganea
andrei plesu

Andrei Pleșu prezintă o radiografie fidelă și acidă a realitătii politice din România. El a ironizat, pe blogul din Adevărul, criza politică declanșata de Dragnea și liderii PSD, „Olguta, șefa Pandele și Carmen Dan”.

“Că programul generos de guvernare avea gustul unei savarine de carton era uşor de anticipat”, scrie Andrei Pleșu, arătând însă că aceștia aveau planuri mari pentru plagiatorii, hoții și lașii de la putere.

“Programul celălalt (nu prea bine ascuns) a mers binişor, cu o mică bîlbîială, în ianuarie, cînd s-a încercat validarea furtivă a Ordonanţei 13. Dar putem fi încă încrezători în limitarea drastică a pragului pentru abuz în serviciu, în oarecari perspective pentru amnistieri şi graţieri, iar, de curînd, în reamenajarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), în aşa fel încît lucrările (false) de doctorat ale unor personalităţi de vîrf ale partidului să nu mai fie contestate de tot soiul de răuvoitori. (...)

Cu cine pleacă Orban la drum. Fidelii săi vs caii troieni din noua conducere PNL


Dna Ecaterina Andronescu, mămica patrioţilor care copiază, fură şi inventează Academii alternative a învins încă odată!”, scrie Pleșu.

Dar toate astea se petrec pe neobservate. În țară s-a iscat un circ greu de neobservat.

“La vedere e amuţitorul spectacol politic oferit gratis (dar cu încă greu previzibile costuri pentru ţară), de răsfăţatul amorului public, Partidul Social-Democrat. Cum să explici, să zicem, unui ins normal din afara graniţelor, ce se întîmplă la noi? Nu e de ici de colo să vezi un preşedinte de partid supărat rău pe guvernul numit de el însuşi, ca şi cum i-ar fi fost impus de duşmani ”acoperiţi” ai naţiei”, notează scriitorul.

Victor Ciutacu, replică ACIDĂ pentru DNA, după înregistrările cu Kovesi

Mai mult de atât, Dragnea îl aduce pe “specialisul” economic Darius Vâlcov pentru a-și da cu părerea despre planul de guvernare.

Amintim că fostul ministru Vâlcov “ascundea tablouri de valoare obţinute prin mijloace suspecte, prin pereţi falşi şi cimitire”.

Andrei Pleșu ne mai atrage atenția și asupra femeilor din jurul lui Dragnea.

“Ia uitaţi-vă la fîşneaţa intelectuală Olguţa, la şefa Pandele, la dna poliţist Carmen Dan! Nu pot să nu-mi aduc aminte de un cuplet cîntat pe vremuri la Teatrul ”Constatin Tănase”: ”Femei, femei, femei, o lume plină de idei…”

Să trăiască clonele coanei Joiţica: Olguţa, Gabi, Carmen, Sevil. Că ”e dame bune!””, afirmă acesta.

“Nimeni nu scapă întreg (la cap) din vînzoleala actualei guvernări. Păi să ajungi să-ţi placă Grindeanu?! Să te dai cu Ponta?!” conchide Pleșu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.