Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleşu, chemat la Parchetul General. Nu pentru a fi audiat, ci pentru a le vorbi procurorilor despre evoluţia ordinii de drept

inquamphotos.com / Octav Ganea
andrei plesu

Scriitorul Andrei Pleșu a fost convocat, miercuri, la Parchetul General, însă nu pentru a fi audiat în vreun dosar, ci pentru a le susţine o prelegere procurorilor. Potrivit unor surse judiciare, conferinţa a fost transmite prin videoconferinţă în toate parchetele din ţară.

"În cursul zilei de astăzi, 5 septembrie 2018, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, domnul Andrei Pleșu a susținut o conferință având ca temă importanța și evoluția legilor și a ordinii de drept din antichitate și până în prezent. Abordarea istorică și filosofică a subiectului a prezentat interes pentru participanți, având în vedere rolul constituțional al Ministerului Public de a apăra ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor.

Procurorii prezenți au adresat întrebări invitatului, evenimentul având un pronunțat caracter interactiv.

Conferința susținută de domnul Andrei Pleșu se înscrie în cadrul unui program de activități culturale inițiate de Ministerul Public, destinate a omagia Centenarul Marii Uniri şi Anul european al patrimoniului cultural și care, în egală măsură, au ca scop consolidarea culturii instituționale. Invitația a fost adresată domnului Andrei Pleșu la începutul acestui an, în contextul unui de ciclu de conferințe, în care s-a încadrat și cea susținută de domnul prof. univ. dr. H.C. Nicolae Volonciu, profesor emerit al Universității din București.

La eveniment au participat procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, precum și procurori din Republica Moldova", precizează Parchetul General într-un comunicat.

Singura întâlnire de până acum a lui Andrei Pleșu cu procurorii din Parchetul General a fost anul trecut, când a fost audiat în Dosarul "Mineriada".

CITEȘTE ȘI: Parmezanul, noul PERICOL vizat de Organizația Mondială a Sănătății. Avertizări ca pentru tutun .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.