Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Tinu: Așa-zisa neutralitate clamată de Uniunea Europeană reprezintă un pas spre ștergerea identității naționale, etnice, religioase și culturale

Andrei Tinu/ facebook
Andrei Tinu

Andrei Tinu, vicepreședinte la nivel național și președintele Filialei Municipale București a Partidului Republican din România, își manifestă dezacordul față de recenta decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) privitoare la posibilitatea ca instituțiile publice să interzică simbolurile și manifestările religioase în interiorul acestora. Deși cu caracter de recomandare — afirmă Andrei Tinu —, această decizie oferă politrucilor atei infiltrați la toate nivelurile și în toate structurile Uniunii Europene cadrul juridic necesar implementării planului lor de resetare identitară. Decizia este, fără îndoială, una aberantă și contravine proiectului european inițial, ale cărui trei coloane sunt dreptul roman, filosofia greacă și creștinismul. Este un nou pas spre ștergerea identității naționale, religioase, etnice și culturale a celor peste șapte sute de milioane de cetățeni ai Bătrânului Continent.

„Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părinții”, spunea Nicolae Iorga. Adică un copil orfan, supus la tot felul de cazne de către părinți adoptivi, de ocazie, atenți la propriile interese și nicidecum la cele ale copilului. A cunoaște istoria este sinonimă pentru români cu însușirea și respectarea limbii, a tradițiilor și a credinței strămoșești. Interzicerea acestor tradiții și obiceiuri, fie ea și parțială, constituie o pierdere identitară irecuperabilă.

Vicepreședintele republican trage un semnal de alarmă și consideră hotărârea CJUE o adevărată cutie a Pandorei, ce va oferi prilejul adevăraților extremiști de a arunca în aer construcția și așa șubredă a Uniunii Europene.

Partidul Republican din România, membru al Alianței pentru Unirea Românilor, partid democratic, ce și-a asumat respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, consideră că păstrarea identității și libertatea religioasă sunt drepturi fundamentale, iar această decizie a CJUE vine să le anuleze. Hotărârea judecătorilor europeni nu asigură nicidecum un grad înalt de neutralitate, ci, dimpotrivă, cadrul prielnic pentru creșterea intoleranței și a nesiguranței. Purtarea cruciulițelor, afișarea icoanelor și a celorlalte simboluri religioase, respectarea tradițiilor și a valorilor culturale ale celuilalt nu sunt riscuri, ci certitudinea existenței unei comunități evoluate spiritual și cultural. În consecință, pentru a putea evita generalizarea unor astfel de exagerări juridico-administrative, îi invită pe români să se alăture polului suveranist, singura forță politică capabilă să bareze proiectul de resetare identitară al progresiștilor.

Vrem — conchide Andrei Tinu — o Europă a Națiunilor, în care fiecare stat să se organizeze după propriile reguli, cu propriile valori și propria istorie. Vrem o Uniune Europeană în care românii sunt respectați, în care credința și tradițiile să le fie acceptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.