Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrian Candu, fostul președinte al Parlamentului moldovean, despre o 'INVAZIE a omuleților verzi': 'Avem nevoie ca cetățenii moldoveni să fie vigilenți'

stiripesurse.ro
unire moldova romania

Andrian Candu, fostul președinte al Parlamentului moldovean controlat de Partidul Democrat (PDM), cel care a fost înlocuit sâmbătă de noua conducere desemnată de coaliția PSRM-ACUM, explică prezența protestatarilor în Chișinău spunând că cetățenii trebuie să fie vigilenți, grija cea mare fiind cea a ”omuleților verzi”, aluzie la o posibilă invazie din partea Rusiei. Candu a explicat la Realitatea TV că guvernul PDM va rămâne în funcție și a cerut organizarea de alegeri anticipate.

Andrian Candu, aliatul lui Vlad Plahotniuc și președintele legislativului controlat de democrați, înlocuit sâmbătă de noua conducere, contestă executivul condus de Maia Sandu, face aluzii la o posibilă invazie rusească și spune că în lipsa alegerilor anticipate, Republica Moldova riscă să aibă o conducere duală.

Ciește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Candu l-a acuzat pe președintele Igor Dodon că a negociat cu PDM, dar că a pus condiții inacceptabile.

”Dodon a venit cu unele condiții care nu puteau fi acceptate. Puse de Rusia. Federalizarea R. Moldova, anularea legislației anti-propagandă. Adică să permitem canalelor rusești să facă propagandă în Moldova. Să restituim competențele președintelui. Să facem o reformă adminstrativă, astfel ca alegerile să fie în Municipiul Chișinău fără suburbii, pentru ca socialiștii să câștige. Să modificăm constituția R. Moldova astfel ca viitorul președinte să fie ales de parlament. Aceste condiții nu puteau fi acceptat. Acestea sunt condițiile Rusiei”, a spus Candu.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

Oficialul democrat a subliniat că partidul său nu va ceda puterea și că singura soluție este cea a alegerilor anticipate.

”Nu vom ceda țara Rusiei. Ce s-a întâmplat azi în Parlament sunt acțiuni ilegale. O parte au fost anulate de Curtea Constituțională. E necesară declanșarea alegerilor anticipate. Asta va reseta sistemul și va da o șansă pentru depășirea crizei. Noi vom depune toate eforturile pentru rezolvarea crizei. Singura soluție este calea alegerilor anticipate. Altfel riscăm să avem putere duală”, a întărit Candu.

Citește și: Surse Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Cine e omul susținut de Viorica Dăncilă

Întrebat de ce se strâng susținătorii PDM în fața instituțiilor, oficialul a făcut aluzie la o posibilă invazie rusească.

”Ele (măsurile) nu sunt luate împotriva așa-numiților miniștri. În primul rând, grija cea mai mare este a omuleților verzi, Transnistria e aproape, frontiera nu e securizată, avem nevoie ca cetățenii moldoveni să fie vigilenți. Și alături de instituțiile statului să asigure securitatea”, a spus Candu.

Citește și: Surprinzător! Obiectul pe care îl are Liviu Dragnea în celulă deși nu ar trebui

Într-o discuție telefonică cu fostul președinte Traian Băsescu și cu Cozmin Gușă, Candu a reafirmat că autoritățile nu încearcă să folosească forța, dar a subliniat: ”nimeni nu trebuie să ne subaprecieze”.

Candu a revenit de mai multe ori la Rusia, amintind că relația guvernului său cu Moscova a fost mereu una ostilă și subliniind relația dintre Igor Dodon și Kremlin, revelată inclusiv de dezvălurile de sâmbătă.

Candu a asigurat de altfel că dezvăluirea privind presupusa finanțare a lui Dodon de către Rusia ar putea duce la sancționarea președintelui. ”Căutăm soluții juridice”, a spus Candu.

Citește și: Atenție! Noul consilier al lui Dăncilă propune concedieri în sectorul bugetar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.