Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andy Murray l-a învins pe Zverev într-un meci epuizant de trei ore la Doha

Andy Murray

Andy Murray trăiește o a doua tinerețe în 2023, an în care din 6 meciuri jucate, în 4 a disputat set decisiv. Miercuri seara, la Doha, britanicul a trecut în sferturile de finală ale turneului de la Doha, cu o victorie în 3 seturi, împotriva lui Alexander Zverev, favorit 4 al competiției, scrie Mediafax.

Fostul număr 1 mondial a trecut la mare luptă de Alexander Zverev, dublu campion la ATP Finals, cu 7-6(5), 2-6, 7-5, după trei ore și trei minute istovitoare, pentru a ajunge în sferturile de finală ale Qatar ExxonMobil Open.

"Face o mare diferență pentru jucători când venim și avem parte de multă energie și de o atmosferă grozavă din partea publicului", a declarat Murray după meci. "Să sperăm că asta va continua și în restul săptămânii, dar evident că mi-a plăcut să joc în această atmosferă în seara asta".

Murray a fost de două ori la două puncte de înfrângere când a servit pentru a rămâne în meci la 4-5 în setul al treilea. În acele momente cruciale, jucătorul de 35 de ani a preluat inițiativa, riscând totul, cu lovituri decis și puternice.

După ce a supraviețuit celui de-al zecelea game al decisivului, Murray a făcut un break în fața fostului număr 2 mondial în game-ul următor.

Murray nu a irosit ocazia de a obține o nouă victorie importantă la Doha, valorificând a doua minge de meci pe propriul serviciu.

În primul tur, Murray a fost, de asemenea, nevoit să muncească din greu pentru a trece de italianul Lorenzo Sonego într-un tie-break în ultimul set. Fostul număr 1 mondial va juca în continuare cu francezul Alexandre Muller, venit din calificări, care l-a învins pe Botic van de Zandschulp, cap de serie numărul opt, cu 6-2, 6-4.

"Nu este atât de familiar, dar este evident că a avut o săptămână bună, venind din calificări. El a jucat deja patru meciuri acum, așa că, evident, îi plac aceste condiții", a declarat Murray.

"Antrenorul meu se va uita, evident, la videoclipuri și alte chestii în seara asta pentru a se familiariza un pic mai mult cu jocul lui, dar este o oportunitate pentru mine în sferturi mâine și am timp să mă odihnesc și să mă pregătesc pentru asta".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.