Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anexarea unor părţi din Cisiordania de către Israel ar putea crea un 'vid', avertizează un oficial al ONU

Operation World
Israel

Anexarea unor părţi din Cisiordania de către Israel ar putea crea un 'vid' care va fi umplut de 'radicali' cu 'intenţii devastatoare', a avertizat joi emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov, citat de France Presse.

'Dacă palestinienii vor simţi că nu există nicio perspectivă pentru o rezolvare paşnică a conflictului, aceasta nu va face decât să creeze oportunităţi pentru radicali, persoane cu intenţii devastatoare, care ar putea să umple acest vid', a lansat un semnal de alarmă Mladenov în cadrul unei întâlniri cu presa străină la Ierusalim, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate?

Aceste declaraţii vin cu câteva zile înainte de data-cheie pentru proiectul israelian de anexare a coloniilor şi Văii Iordanului din Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de către statul israelian.

Guvernul israelian trebuie să-şi anunţe de fapt, începând cu 1 iulie, strategia pentru implementarea planului american pentru Orientul Mijlociu, care propune această anexare.

'Avem o serie lungă de exemple în Orientul Mijlociu: când se creează un vid, când sunt retrase perspectivele politice, atunci foarte repede vine cineva să umple acest vid cu intenţii nefaste şi mult mai distructive', a afirmat Mladenov.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

'Nimeni nu doreşte un nou război în Orientul Mijlociu şi cu siguranţă nu un război care are potenţialul să se extindă dincolo de frontierele' regiunii, a adăugat responsabilul ONU.

Acesta a spus că trebuie 'muncit din greu' pentru a face posibilă reluarea discuţiilor între palestinieni şi israelieni.

'Am consultat pe scară largă şi vom continua să consultăm pe scară largă ţările arabe, care pot juca în viitor un rol mult mai important decât în trecut în aceste discuţii', a spus el.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

Istoric, ţările arabe - exceptând Egiptul şi Iordania legate de Israel prin acorduri de pace - au făcut din reglementarea conflictului israeliano-palestinian condiţia normalizării relaţiilor lor cu Israelul.

Dar în cursul ultimilor ani, autorităţile israeliene au dezvoltat relaţii bune (neoficiale) cu ţările din Golf, între care Emiratele Arabe Unite (EAU).

Ambasadorul EAU în SUA a apreciat recent, într-un editorial publicat într-un ziar israelian, că anexarea de către Israel a unor părţi din Cisiordania împiedică 'normalizarea' relaţiilor cu statul israelian.

'Încerc să reinstalez un dialog (...) şi mă tem că, fără dialog, fără a oferi o şansă diplomaţiei, vom fi, în săptămânile şi lunile următoare, într-o situaţie mult mai complicată decât astăzi', a mai atenţionat Mladenov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.