DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ANFP – consultări cu mediul academic asupra cadrelor de competenţă

anfp

Miercuri, 22 septembrie 2021, s-a desfăşurat, în format online, o întâlnire de lucru a reprezentanţilor ANFP cu cei ai mediului academic, în contextul protocolului de colaborare în domeniul reformei funcției publice, semnat de ANFP cu universități care au în structură facultăți cu profil administrație publică.

Tema întâlnirii a fost reglementarea cadrului de competenţe specific funcţiei publice, în perspectiva operaţionalizării Concursului Naţional de recrutare a personalului din administraţia publică.

Prezentă la eveniment, Violeta Vijulie, preşedintele ANFP, a afirmat că administrația publică are nevoie de un management performant, orientat spre rezultate. Pentru aceasta a iniţiat formula de parteneriat stat - mediul academic - organizaţii non-guvernamentale - mediul privat.

Violeta Vijulie, preşedintele ANFP: “Fiecare dintre aceşti actori reprezintă resurse profesioniste şi de inovaţie în abordarea sistemelor de resurse umane, în tehnologie, în management. Foarte puţine persoane care termină facultăţile de administraţie publică rămân în sistemul de administraţie publică. Şi acesta este un lucru regretabil, atât pentru facultăţile care îi pregătesc 3, 4 ani de zile, cât şi pentru sistemul public care nu beneficiază de pe urma cunoştinţelor pe care le obţin aceste persoane. Aşadar, este bine să avem o colaborare strânsă şi permanentă.”

Reprezentanţii Agenţiei au prezentat cadrul de competenţe şi proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea normelor privind conținutul, competența şi procedura de elaborare şi avizare a cadrelor de competenţă.

Întâlnirea s-a bucurat de participarea activă a reprezentanţilor Academiei de Studii Economice, Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universităţii din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.