Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații CJ Brașov, în grevă de avertisment

promptmedia.ro
greva

Un numar de 130 de membri de sindicat din totalul celor 160 de angajati ai Consiliului Judetean Brasov s-au aflat marti dimineata timp de o ora în greva de avertisment.

Angajatii din administratia publica sunt nemultumiti de salariile mici pe care le au si de refuzul Guvernului de a le alinia remuneratiile la nivelul celor din administratia centrala.

'Sunt salariati în Consiliul Judetean care primesc 1.200 de lei pe luna. Este inacceptabil asa ceva. Daca asistentii sociali au primit majorari salariale de 37,5% nu acelasi lucru s-a întâmplat si cu celelalte categorii de salariati', a precizat Tiberiu Popa, liderul sindicatului Pro Bono din Consiliul Judetean Brasov.

Printre revendicarile angajatilor din administratia publica se mai afla acordarea voucherelor de vacanta, a normei de hrana pentru toti salariatii administratiei publice locale acolo unde resursele permit acest lucru.

La Primaria Brasov angajatii nu s-au aflat în greva de avertisment.

În ce priveste desfasurarea grevei de avertisment la primariile din judet, presedintele Sindicatului Salariatilor din Administratia Publica Locala, Fanica Gabor, a declarat pentru AGERPRES ca nu are o situatie în acest sens, mentionând ca s-au adunat semnaturi în ultimele trei saptamâni de la primariile din judet si aproximativ 80% din salariati au fost de acord cu protestul.

'Sper ca la greva de o zi angajatii sa se mobilizeze mai bine si sa participe la actiunea de protest pentru ca veniturile sunt la fel la toate primariile, toti sunt afectati de nivelul scazut al salariilor', a spus liderul de sindicat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.