Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații Hidroserv Porțile de Fier au intrat în grevă japoneză

promptmedia.ro
greva

Angajații Hidroserv Porțile de Fier au intrat luni în grevă japoneză. La protest participă 150 de angajați, nemulțumiți de salarii și de faptul că sunt nevoiți să își cumpere singuri cele necesare pentru muncă, potrivit Mediafax.

Angajații acuză conducerea Hidroserv, instituție aflată în insolvență, că în ultimii ani a redus bugetul pentru investiții astfel că angajații care se ocupă de mentenanța instalațiilor de la Porțile de Fier sunt nevoiți să-și cumpere singuri sculele pentru reparații.

Salariații și-au cumpărat salopete și chiar șurubelnițe.

„Salariații au ajuns să-și cumpere singuri scule sau materiale cu care lucrează, ceea ce este foarte grav. Nu așa se face o ieșire din insolvență, reducând cheltuielile la minim, adică nici cele necesare pentru lucru. De exemplu, electricienii își cumpără șurubelnițe, patent, aparate de măsură.(...) Până anul ăsta, în martie, când au fost aduse pentru prima oară salopete, inclusiv salopete, echipamentul de lucru îl cumpărau angajații din fonduri proprii”, a declarat Cristinel Popescu, președintele Sindicatului Porțile de Fier

Citește și: Sediile a trei agenții de turism din Târgoviște au fost sparte. Hoții sunt cautați de polițiști

Cristinel Popescu susține că angajații sunt nemulțumiți și de salariile mici, sub media salariului mediu pe economie. Un angajat Hidroserv câștigă 2.300 - 2.400 de lei, astfel că mulți și-au dat demisiile.

Președintele Sindicatului Porțile de Fier spune că barajul de la Porțile de Fier nu a mai fost reparat de 30 de ani și că oricând pot avea loc incidente ca cel din 2018, când a luat foc un transformator electric.

Sindicaliștii Hidroserv spun că, în zilele următoare, protestatarilor de la Porțile de Fier li se vor alătura și angajați Hidroserv din Cluj și Vâlcea.

Potrivit site-ului Hidroserv, Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A. este filială a societății comerciale de producere a energiei electrice în hidrocentrale „Hidroelectrica” S.A., având forma juridică de societate pe acțiuni. Societatea oferă servicii și mentenanță în domeniul hidroenergetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.