Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajari masive ale celor de la Ford: Sute de locuri de muncă la Craiova

freep.com
ford

Ford pregătește o serie de angajări anul acesta, pentru producția noului model EcoSport care va începe la Craiova către finalul anului. Potrivit unor surse din cadrul fabricii, peste câteva luni va demara un proces de angajare a aproximativ 900 de persoane.

Ford pregătește o serie de angajări anul acesta, pentru producția noului model EcoSport care va începe la Craiova către finalul anului. Potrivit unor surse din cadrul fabricii, peste câteva luni va demara un proces de angajare a aproximativ 900 de persoane, proces care se va derula prin intermediul aceleiași firme de recrutare de personal care a făcut, în urmă cu câțiva ani, angajările pentru producătorul auto din Bănie.

Majoritatea posturilor care vor fi scoase la concurs anul acesta vor fi de muncitori necalificați, care vor ocupa posturi de operatori pe bandă, la noua linie de producție care se construiește în interiorul fabricii, informează gds.ro. Calificarea acestora se va face la locul de muncă, spun aceleași surse. De asemenea, Ford ar fi stabilit că ar avea nevoie să angajeze anul acesta și câteva zeci de persoane ultracalificate. Respectiv, se estimează că vor fi angajați 70-80 de electricieni și ingineri electroniști.

În urmă cu câțiva ani, când Ford pregătea producția de masă a modelului B-Max și când a angajat 500 de muncitori și 90 de electricieni și electroniști, interviurile au fost destul de dure, în special pentru cei ultracalificați pe care îi căuta producătorul auto la vremea respectivă și care au dat interviuri la fel ca în industria occidentală de calibru. În toamna anului trecut, actualul director general al Ford România, John Oldham, a anunțat în interiorul fabricii că în 2017 se preconizează angajarea a circa 1.000 de persoane și că nu e exclus să fie selectați chiar din rândul foștilor muncitori, care au părăsit voluntar fabrica, atunci când producătorul auto a inițiat programe de plecări voluntare.

Se pare că Ford ar prefera să angajeze în special muncitori mai tineri, pe care să îi califice la locul de muncă. Nu se cunoaște exact data la care firma specializată va începe recrutarea și nici nivelul pachetului salarial ce va fi oferit noilor muncitori, dar se ştie că se vor face angajările cu câteva luni înainte să demareze producția de EcoSport la fabrica Ford din Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.