Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajată de la Poarta Albă, sechestrată de deținuți

penitenciar inchisoare

Doi deținuți au sechestrat o angajată de la penitenciarul Poarta Albă. Aceștia au amenințat-o cu un cuțit și au privat-o de libertate timp de 10 minute. Cei doi deținuți au devenit violenți, au dus-o în baie pe angajată și au încercat s-o violeze. Aceasta a reușit să-i convingă, într-un final, să o elibereze și le-a povestit tot ce s-a întâmplat șefilor ei.

Pentru că aveau și cuțit asupra lor, cei doi ar putea primi până la 10 ani de închisoare. O anchetă a fost începută în cadrul penitenciarului.

Comunicat ANP:

În ziua de 13 octombrie 2016, o angajata a Penitenciarului Poarta Alba a fost lipsita de libertate de doi detinuti, timp de 10 minute, in baia clubului de activitati.

In timpul derularii unei activitati specifice de educatie cu cei doi detinuti, acestia au devenit violenti si amenintand-o cu un cutit improvizat au obligat-o sa se deplaseze in grupul sanitar al clubului cu intentia de a o agresa sexual. Actionand cu tact si profesionalism, lucratoarea i-a convins pe cei doi detinuti sa renunte la intentie dupa aproximativ 10 minute.

A fost informata imediat conducerea unitatii care a luat masuri urgente de sanctionare a celor doi detinuti. In cauza a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia.

La nivelul Penitenciarului Poarta Alba s-a demarat o ancheta pentru a stabili cauzele producerii evenimentului si imprejurarile in care detinutii au intrat in posesia cutitului improvizat.

Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor felicita angajata pentru profesionalismul si stapanirea de sine dovedite in gestionarea acestei situatii si evidentiaza eforturile deosebite ale intregului personal din sistemul penitenciar care se confrunta zilnic cu riscuri si situatii deosebite.

Totodata, conducerea ANP precizeaza ca nu va tolera sub nici o forma actele de agresiune impotriva personalului, luand cele mai drastice masuri in conformitate cu prevederile legale.

Conform art. 205 din codul penal, lipsirea de libertate a unei persoane in mod ilegal se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 7 ani. Daca fapta este savarsita de catre o persoana inarmata pedeapsa este inchisoarea cuprinsa intre 3 si 10 ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.