Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii companiei Antibiotice Iaşi au donat peste 30 de litri de sânge

www.zf.ro
Antibiotice Iasi

Peste 70 de angajaţi ai companiei ieşene Antibiotice au donat, marţi, sânge, în cadrul unei campanii pe care producătorul ieşean de medicamente o derulează în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) din Iaşi, conform news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Antibiotice Iaşi, cei aproape 34 de litri de sânge donaţi în mod voluntar, de către peste 70 de angajaţi ai societăţii Antibiotice, vor contribui la completarea deficitului de sânge pe care îl înregistrează permanent spitalele ieşene, fiind salvate 200 de vieţi.

”Compania Antibiotice are donatori valoroşi cu grupe rare de sânge şi este un partener strategic în derularea campaniilor cu unitate mobilă de donare de sânge. Cu siguranţă astăzi am salvat din nou viaţa mai multor semeni de-ai noştri", a declarat medicul Andreea Vatamanu, purtător de cuvânt al CRTS Iaşi.

Campania "Donează sânge! Pune suflet pentru viaţă!" este organizată de Fundaţia Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi.

”Sunt un donator cu o grupă rară de sânge şi donez de aproximativ cinci ani pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă şi a oferi sprijin medicilor care nu pot opera din cauza crizei de sânge. Îndemn pe toţi cei cu grupe rare de sânge să doneze pentru că au un dar special de care semenii noştri au mare nevoie", a declarat Lenuţa Tărâţă, operator Secţia Capsule din cadrul companiei Antibiotice.

Printre donatori s-a numărat şi o angajată care în trecut a avut nevoie de sânge în urma unei hemoragii puternice.

”Sunt la a treia donare de sânge şi mă bucur că am reuşit după o pregătire mai riguroasă a organismului să pot dona sânge. Prin gestul meu doresc să promovez această responsabilitate a noastră, a tuturor, de a dona sânge pentru cei aflaţi în situaţii de criză în spitale. Personal am avut nevoie de sânge în urma unei hemoragii puternice şi de atunci mă străduiesc pe cât posibil să ajut, donând sânge", a declarat Nicoleta Lavinia Atudosei, din cadrul Departamentului Cercetare Dezvoltare al fabricii ieşene de medicamente.

Acţiunea de recoltare a avut loc pe platforma Antibiotice, în cadrul Centrului de Studii Clinice a+, fiind realizată de către specialiştii unităţii mobile a CRTS Iaşi, cu sprijinul personalului medical al companiei Antibiotice.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.