Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații Consiliului Legislativ intră în rândul specialilor - Ei primesc beneficii la nivelul funcționarilor publici parlamentari, adică și pensie specială

Consiliul Legislativ
Consiliul Legislativ

Angajații Consiliului Legislativ intră în rândul specialilor - Ei primesc beneficii la nivelul funcționarilor publici parlamentari, adică și pensie specială

Parlamentarii nu se dezmint și, în loc să încerce să scape de pensiile speciale existente, pun umărul la crearea unora noi.

O primă nouă categorie de beneficiari ai pensiilor de serviciu, așa cum sunt numite pensiile speciale, sunt angajații de la Consiliul Legislativ. Printr-o modificare adusă legii de funcționare a instituției, parlamentarii au hotărât ca angajații de la CL să aibă beneficiile pe care le au funcționarii publici parlamentari. Unul din aceste beneficii este exact pensia de serviciu. Proiectul de lege a trecut de forul decizional cu 80 de voturi „pentru“ și 27 „împotrivă“. Potrivit ultimelor date, 104 posturi erau ocupate la CL, instituție care are 111 angajați în organigramă, relateaza Adevarul.

Tot în proiectul de lege privind Consiliul Legislativ, Puterea a introdus limitarea mandatelor pentru șefii instituției.

Așadar, Florin Iordache și președinții de secții vor mai putea sta în funcție maxim 10 ani (adică două mandate). Prevederea introdusă este că un mandat al celor din conducere este de cinci ani, iar acesta poate fi reînnoit doar o dată. În actuala legislație nu exista o limită pentru mandat, acesta fiind până la ieșirea la pensie sau apariția unei alte probleme (deces, condamnare definitivă cu executare etc).

O altă categorie care ar urma să beneficieze de pensii este cea a magistraților-asistenți de la CCR. Proiectul, depus de mai mulți aleși ai PSD, a fost retrimis luni la comisia de specialitate pentru o săptămână, deși zilele trecute trecuse de această structură. În actuala legislație, magistrații-asistenți de la CCR nu se bucură de acest drept, după cum arată prevederile privind legea de funcționare a Curții, nici cea a personalului instituției. Potrivit ultimei organigrame a CCR, în instituție sunt 23 de posturi ocupate de magistrați-asistenți.

Nici plătite, nici eliminate

În continuare în vigoare există o prevedere care permite acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali, însă de patru ani Guvernul amână momentul intrării în plată a acestui beneficiu. Mai mult, potrivit informațiilor „Adevărul“, Guvernul va amâna pentru încă un an plata acestora, dar partidele care asigură majoritatea nu vor să audă de eliminarea acestor venituri, mai ales în prag de alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.