Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații din domeniul Cultural sunt DISPERAȚI după impunerea noilor restricții: 'Sprijinirea sectorului cultural trebuie să înceapă azi!'

variante surse scenariu

Asociația Română a organizatorilor de concerte și evenimente culturale salută intenția Ministerului Culturii de a publica „Schemele de ajutor de stat și ajutor de minimis pentru susținerea sectorului cultural”.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

„Sprijinirea sectorului cultural trebuie să înceapă azi! Așa cum HoReCA, un alt sector grav afectat, se bucură de sprijinul autorităților, și cultura are nevoie de o atenție imediată. Sectorul Cultural are nevoie de o alocare substanțială de fonduri, din cele 30 de miliarde de euro din PNRR, fiind primul sector închis de pandemie și ultimul care își va putea reporni activitatea.

Contăm pe sprijinul premierului, Florin Cîțu și al Ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în a le implementa și finanța. Redresarea culturii și repornirea ei azi sunt proiecte care pot și trebuie să fie incluse în PNRR.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

[...] Orice întârziere în aplicarea planului pe care Ministerul Culturii îl propune acum, reprezintă nu numai o condamnare la dispariție a unei părți importante a industriei culturale din România, ci și anihilarea antreprenoriatului cultural, care susține dezvoltarea acestui domeniu. Reprezentanții sectorului sunt solidari astăzi, în sprijinirea acestui demers, de a implementa sceheme de ajutor de stat pentru sectorul cultural. Ajutoarele propuse trebuie acordate urgent, la fel ca în cazul HoReCa, sector pentru a cărui redresare au fost deja incluse fonduri în buget.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Totodată, ne dorim ca acesta să fie un prim pas către deschiderea unui dialog la nivel guvernamental pentru a găsi soluții complete pentru relansarea activității în domeniul cultural în condiții de siguranță și pentru definirea unui set de măsuri urgente și concrete care să ofere predictibilitate în acest sector grav afectat", au declarat reprezentanții Asociației Române a organizatorilor de concerte și evenimente culturale din România într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.