Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații din penitenciare, nemulțumiți că Elena Udrea și-a putut îmbrățișa fiica: 'Un atentat la statul de drept și un precedent periculos'

captura TV
Elena Udrea

Sindicaliștii din penitenciare acuză Avocatul Poporului că „a făcut facultativă legea de executare a pedepselor privative de libertate”, după ce a făcut demersuri pentru ca Elena Udrea să poată să primească vizita fiicei sale în penitenciar fără elemente fizice de separare. Sindicaliștii acuză o discriminare și amenință Avocatul Poporului cu plângeri penale. „Parlamentul este transformat în apendicele Avocatului Poporului, iar legea de executare a pedepselor devine brelocul Elenei Udrea”, susține FSANP.

Reacția Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) reacționează la o postare de pe pagina de Facebook a Elenei Udrea, în care aceasta afirmă că a reușit să își vadă fiica după ce, „cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, a obținut o derogare de la conducerea ANP”.

„Avocatul Poporului face derogări de la legea de executare a pedepselor?! Este o premieră în istoria sistemului penitenciar din România!

Elena UDREA nu este decât unul din cei 23331 de deținuți din închisorile românești și nu ar trebui să aibă un tratament preferențial față de ceilalți 23330 de infractori dovediți de justiție. Legea de executare a pedepselor privative de libertate interzice orice formă de discriminare, însă Avocatul Poporului instigă polițiștii de penitenciare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Recomandările Avocatului Poporului, prin care se impune Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să facă derogări de la legea de executare a pedepselor privative de libertate, reprezintă un atentat la statul de drept și un precedent periculos pentru securitatea penitenciarelor și pentru siguranța polițiștilor de penitenciare. Practic, Recomandările Avocatul Poporului golesc norma de executare a pedepselor de conținut și transformă în mod abuziv și ilegal această instituție fundamentală a statului în autoritate legiuitoare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă aceste derapaje ale Avocatului Poporului și somează instituția că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la săvârșirea unor eventuale fapte prevăzute de legea penală”, transmit sindicaliștii din penitenciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.