Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii din Portugalia s-au reîntors la serviciu, după trei săptămâni obligatorii de telemuncă

travelers.com
telemunca

Portugalia a ridicat luni restricţiile iar angajaţii s-au reîntors la serviciu, după trei săptămâni obligatorii de telemuncă, deşi guvernul recomandă ca activitatea să se desfăşoare online când este posibil, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, relatează EFE.

Ţara, cu o populaţie de 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat săptămâna trecută praguri maxime de contagiere cu aproape 40.000 de cazuri zilnice, cel mai ridicat număr de la începerea pandemiei în martie 2020.

Au fost ridicate restricţiile şi pentru sectorul nocturn de agrement, cu deschiderea barurilor şi discotecilor, care cer un test negativ pentru COVID-19 la intrare, precum şi interdicţia pentru consumul de băuturi alcoolice pe drumurile publice, potrivit Agerpres.ro.

În magazine se menţine însă limitarea numărului de persoane la fiecare cinci metri pătraţi.

Pentru a avea acces la evenimente sau pe stadioane este necesară prezentarea unui test negativ sau a unui document care să certifice efectuarea celei de-a treia doze de vaccin în urmă cu cel puţin 14 zile.

Se menţine în schimb restricţia prezentării unui test negativ pentru a ajunge în Portugalia cu avionul, care rămâne în vigoare până la 9 februarie.

De la începerea campaniei de vaccinare, în total 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate populaţiei, potrivit Direcţiei General de Sănătate (DGS). Au fost vaccinate cu schema completă 8,7 milioane de persoane - 85% din populaţie - şi au fost administrate 3,7 milioane de doze booster.

Aproximativ 300.000 de copii cu vârste de între 5 şi 11 ani au fost vaccinaţi dintr-un total de 650.000 de minori.

De la începerea pandemiei, Portugalia a înregistrat 1.884.974 de cazuri şi 19.303 de decese de COVID-19.

Omicron a devenit varianta dominantă în ţară, reprezentând 90% dintre cazuri, iar experţii prognozează că vârful maxim al contagierilor ar putea fi atins în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.