Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații fabricii Flint a General Motors din Michigan au respins acordul sindicatului UAW cu conducerea grupului

Fox News
sua drapel berna

Membrii sindicatului United Auto Workers de la uzina de asamblare Flint a General Motors din Michigan au votat cu stricteţe împotriva unui contract propus cu producătorul de automobile din SUA, transmite Reuters.

Votul semnalează că aprobarea acordului, care va creşte semnificativ costurile pentru GM, nu este garantată, potrivit news.ro.

Într-o postare pe Facebook de joi, UAW Local 598 a spus că 51,8% din voturile exprimate sunt împotriva acordului propus.

GM a spus că nu va comenta în timpul procesului de ratificare.

Lucrătorii din celelalte fabrici ale companiei sunt aşteptaţi să voteze acordul în săptămânile următoare.

 

Din totalul voturilor exprimate la diferitele facilităţi ale GM până acum, aproximativ 58% dintre lucrători au votat în favoarea acordului, potrivit unui instrument de urmărire a voturilor al UAW.

Lucrătorii nu au votat încă la unele dintre fabricile importante ale GM, inclusiv uzina de asamblare Arlington din Texas şi fabrica de camionete Fort Wayne din Indiana, care produc unele dintre cele mai profitabile vehicule ale companiei.

Muncitorii sindicalizaţi votează contractele de la Stellantis, proprietarul Chrysler, General Motors şi Ford Motor, după prima grevă coordonată împotriva celor trei mari producători de automobile din Detroit.

Votul la uzina de asamblare Flint, care produce camioneta Silverado, are loc după ce producătorii auto din Detroit şi UAW au încheiat acorduri provizorii în ultimele săptămâni pentru a pune capăt unei greve costisitoare, în urma negocierilor maraton.

Noul acord al UAW, care acoperă în total 46.000 de lucrători la GM, acordă o creştere cu 25% a salariului de bază până în aprilie 2028 şi va creşte cumulativ salariul maxim cu 33%, combinat cu ajustări estimate ale costului vieţii, la peste 42 de dolari pe oră.

”Şansele ca GM să pună pe masă mai mult de 15 cenţi sunt scăzute”, a spus Erik Gordon, profesor de afaceri la Universitatea din Michigan.

Acordul istoric cu producătorii auto din Detroit a determinat producătorii de automobile rivali, cu forţă de muncă nesindicalizată, să ofere creşteri.

Compania japoneza Honda Motor a anunţat vineri că va implementa o creştere a salariilor cu 11% pentru lucrătorii din producţie din fabricile sale din SUA, începând cu ianuarie.

Subaru Corp din Indiana Automotive a mai spus că intenţionează să ofere asociaţilor săi din SUA un ”anunţ înainte de vacanţă”, ca parte a unui proces bianual.

Separat, UAW a declarat că Mack Trucks, deţinută de Volvo Group, a informat sindicatul că oferta sa de pe 1 octombrie pentru lucrătorii în grevă a fost ”ultima, cea mai bună şi finală”. Votarea ofertei a fost programată provizoriu pentru miercuri, a spus sindicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.