Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii Ford Craiova în şomaj tehnic începând după ce compania a decis să suspende temporar productia la fabricile sale din Europa

pieseauto.ro
sigla Ford

Cei peste 6000 de angajaţi ai fabricii Ford de la Craiova intră în şomaj tehnic începând de joi, în urma deciziei companiei de a suspenda ternporar productia la fabricile sale din Europa, ca răspuns la răspândirea coronavirusului, potrivit news.ro.

”Începând de joi, 19 martie, Ford suspendă activitatea la principalele sale fabrici de producţie din Europa. Este de aşteptat ca suspendarea temporară a producţiei să dureze câteva săptămâni, în funcţie de evoluţia acestei pandemii, de restricţiile impuse la nivel naţional, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar şi de nevoile de stoc ale dealerilor”, anunţă compania într-un comunicat.

Această măsură este luată în contextul restricţiilor impuse de guvernele naţionale în privinţa transportului şi contactelor personale, astfel că vânzările de maşini şi componentele sunt afectate la nivelul întregului continent.

Pe durata opririi temporare a producţiei, angajaţii Ford Craiova se vor afla în şomaj tehnic şi beneficiază de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situaţii.

Aceleaşi măsuri vizează şi fabricile Ford din Koln şi din Saarlouis. La o altă fabrică din Valencia a fost deja suspendată activitatea de luni, după ce trei muncitori au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

Citește și: COVID se extinde RAPID - Primul caz de coronavirus confirmat în Bistriţa-Năsăud

„Deşi impactul coronavirusului în fabricile noastre a fost, din fericire unul limitat până acum, efectele sale asupra angajaţilor, dealerilor, furnizorilor şi clienţilor noştri, precum şi asupra societăţii europene în ansamblu, sunt fără precedent”, a declarat Stuart Rowley, Preşedinte Ford Europa.

Rowley a adăugat că decizia de suspendare a activităţii este determinată de impactul dramatic pe care îl are această criză il are asupra pieţei auto europene şi asupra industriei furnizorilor.

„Din cauza impactului dramatic pe care îl are această criză il are asupra pieţei auto europene şi asupra industriei furnizorilor – şi ţinând cont de de acţiunile recente ale ţărilor pentru a restricţiona toate călătoriile şi contactele personale, în afară de cele esenţiale – vom opri temporar producţia în principalele noastre fabrici din Europa continentală”, a adăugat el.

Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajaţi, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare.

Aproximativ 3400 dintre aceştia au fost angajaţi în ultimii trei ani pentru a sprijini producţia noilor EcoSport şi Puma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.