Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații unei primării din Neamț vor 'adopta' câte un bătrân: Îi vor ajuta pe vârstnici la cumpărături, la plata facturilor și vor ține legătura cu ei

filedinonline.ro
camine de batrani

Angajații unei primării din Neamț vor „adopta” câte un bătrân. Aceștia îi vor ajuta pe vârstnici la cumpărături, la plata facturilor și vor ține, constant, legătura cu ei prin telefon, anunță MEDIAFAX.

Primăria orașului Roznov a lansat un proiect intitulat „Un angajat, un bătrân”, prin care fiecare angajat al instituției va „adopta” câte un bătrân. Proiectul își propune să limiteze expunerea persoanelor vârstnice pe perioada stării de urgență.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

„Am demarat un proiect în care fiecare angajat al orașului Roznov va avea grijă de un bătrân dintre cei vulnerabili. Totul se desfășoară în regim de voluntariat. Noi, cei din administrația publică trebuie să fim tot timpul în serviciul cetățenilor. Am considerat că este bine ca cei din primărie să se deplaseze la bătrânii vulnerabili și să țină legătura permanent cu ei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul orașului Roznov, Ionel Ciubotaru.

La nivelul orașului, sunt 1505 persoane peste 65 de ani, dintre care au fost identificate 88 de persoane vulnerabile de care fiecare angajat va avea grijă în această perioadă. În afară de salariații primăriei, s-au mai alăturat proiectului un consilier local și 10 voluntari.

Aceștia se vor ocupa de relațiile bătrânilor cu autoritățile publice, cu medicii de familie, îi vor ajuta la cumpărăturile alimentelor sau a medicamentelor, plata facturilor și alte forme de ajutor solicitate de aceste persoane vulnerabile.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

„Este foarte important, pe lângă asigurarea bătrânilor toate cele necesare, să stea de vorbă la telefon cu ei. Să știe că au pe cineva care au grijă de ei. Convorbirile la telefon sunt foarte importante, mai ales în perioada asta când bătrânii nu pot ieși din casă, sunt singuri și sunt vulnerabili din toate punctele de vedere”, a mai spus Ciubotaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.