Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajaţii UniCredit donează 61.000 euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente și materiale medicale

unicredit

Angajaţii UniCredit din cadrul UniCredit Bank, UniCredit Leasing, UniCredit Consumer Financing şi UniCredit Services România au desfăşurat în luna aprilie o campanie internă de strângere de fonduri, suplimentată printr-o contribuţie a Fundaţiei UniCredit, în urma căreia au fost strânşi 61.000 de euro, care vor fi donaţi pentru achiziţia de echipamente şi materiale medicale pentru spitalele implicate în combaterea pandemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat al băncii, această campanie vine în contextul în care Grupul UniCredit a susţinut acţiuni similare în rândul angajaţilor săi în numeroase ţări în care este prezent, printre care Italia, Republica Cehă, Slovenia, Bosnia, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Cu ajutorul fundaţiilor partenere în acest demers, fondurile vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente şi materiale medicale care vor fi distribuite spitalelor implicate în combaterea pandemiei COVID-19.

Astfel, 51.000 de euro din suma colectată au fost direcţionaţi, cu ajutorul Fundaţiei Preţuieşte Viaţa, către achiziţia de materiale pentru spitale. De asemenea, 10.000 de euro vor fi donaţi şi pentru dotarea cu echipamente medicale a două unităţi sanitare din ţară, respectiv Spitalul Municipal Mangalia din judeţul Constanţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani, judeţul Vrancea.

"Împreună, colegii din subsidiarele UniCredit din România au desfăşurat această campanie, pentru care îi felicit - acţionând din dorinţa de a sprijini sistemul de sănătate şi de a-şi arăta susţinerea pentru personalul medical implicat în combaterea pandemiei. Prin participarea colegilor mei şi a Fundaţiei UniCredit, 61.000 de euro vor fi donaţi şi transformaţi în materialele necesare pentru spitalele din ţară, continuând astfel acţiunile pentru susţinerea comunităţii desfăşurate la nivel de organizaţie", a declarat Răsvan Radu, directorul general al UniCredit Bank.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Iniţiativa echipelor din cadrul UniCredit vine după ce banca a donat, încă din luna martie, suma de 120.000 de euro către Asociaţia Zi de bine - cele două aparate medicale performante achiziţionate din aceste fonduri fiind deja în funcţiune la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş şi Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

"Prin demersuri de acest fel, dar şi prin măsurile adoptate pentru siguranţa clienţilor şi a propriilor angajaţi, UniCredit continuă să monitorizeze activ situaţia, acţionând întotdeauna în interesul comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi făcând ceea ce este corect", se spune în comunicatul băncii.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor .

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.