Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr (AP-NATO): O prezenţă militară crescută pe Flancul Estic ar fi un demers aşteptat în contextul noilor provocări de securitate

Angel Tilvar

Prezent la Reuniunea Comisiilor Permanente ale Adunării Parlamentare a NATO, senatorul român, într-un comunicat de presă, a reafirmat continuarea întăririi coaliţiei globale care să sprijine Ucraina si să crească presiunea asupra Rusiei pentru a o determina să înceteze acţiunile militare, operaţiunile hibride şi să îşi retragă imediat trupele din Ucraina.

Totodată, se impune ca sancţiunile să fie crescute și diversificate, până când Rusia va fi convinsă să se retragă în graniţele sale recunoscute internaţional. Este necesar, în același timp, ca Ucraina să fie ajutată să se apere în faţa agresiunii militare a Rusiei.

Comunitatea internaţională trebuie să afirme cu putere, ori de câte ori este nevoie, că anexarea nelegitimă a Crimeii nu va fi recunoscută, aşa cum nu va fi recunoscută pretinsa independenţă a aşa-ziselor republici Donețk şi Lugansk.

În acest context, se impune o creştere a prezenţei NATO, ca alianţă defensivă, în România, pentru a asigura protecţia cetăţenilor români, în faţa comportamentului impredictibil şi agresiv al Rusiei. România trebuie să continue să fie un partener relevant în apărarea democraţiei şi securităţii cetăţenilor UE şi NATO, iar susţinerea iniţiativei ţării noastre de a organiza reuniunea formală a miniştrilor de externe NATO în Bucureşti reprezintă o recunoaştere a felului în care România a acţionat în această perioadă deosebită şi un format în care să se analizeze şi să se ia deciziile în contextul ameninţărilor de securitate de pe Flancul Estic. În paralel, continuarea investigării crimelor de război comise pe teritoriul unui stat suveran este necesară, vinovaţii trebuind să ajungă în faţa justiţiei. Toate aceste lucruri sunt argumente care susţin ideea că, în noul Concept Strategic al NATO, Rusia se impune, prin propriile-i acţiuni, ca fiind una din principalele amenințări la adresa securităţii euro-atlantice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.