Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: `Bătălia pentru dregătorii și provizoratul guvernamental ne singularizează în UE`

Angel Tilvar

Președintele Comisiei pentru afaceri europene, deputatul Angel Tîlvăr: “Bătălia pentru dregătorii și provizoratul guvernamental ne singularizează în UE”.

După ce țara a fost pe mâna celui mai incompetent guvern din ultimele 3 decenii, care a eșuat lamentabil în toate măsurile luate, românii au parte în continuare de bâlbâieli și lupte pentru funcții, între cei care, de facto, au pierdut alegerile.

Nu interesul țării primează, ci împărțirea puterii, în momente în care este nevoie de o formulă guvernamentală care să asigure stabilitatea și reformele necesare pentru a trece cu bine peste această criză medicală, socială și economică.

După “olimpiada” de demagogie și populism, din timpul campaniei electorale, ”alianța înfrânților” se afundă în ridicol, și acum, în ciuda situației dezastruoase în care a fost adusă țara de către ei.

Recentele alegeri parlamentare au conferit PSD legitimitatea democratică de a numi un prim-ministru și de a încerca să formeze o alianță care să ofere un guvern stabil României, care să scoată țara din situația grea în care se află. Iar propunerea făcută se suprapune perfect pe nevoia momentului prin care trece țara.

În plină campanie electorală, președintele și „guvernul său” s-au folosit de ideea campaniei de vaccinare, încercând să amăgească un electorat tot mai nemulțumit de prestația lor. Soluția a fost una tradițională de-a lungul vremii: găsirea vinovaților fie în rândul opoziției (PSD), fie în rândul autorităților locale.

Acum, interesul pentru vaccinare nu mai există. De ce nu e acesta subiect principal de dezbatere la Cotroceni și la Guvern? Președintele României tocmai a afirmat că în țara noastră campania de vaccinare “va începe la cote reduse” și că „prima tranșă de vaccinuri va fi una simbolică”. Această declarație, izolată, vine în contextul în care țări importante, membre UE, acționează concertat în privința vaccinării împotriva COVID-19 și discută despre schimbul rapid de informații legate de modul în care se va proceda.

De mai bine de 10 zile “alianța înfrânților” se ceartă pe funcții. Nimic concret despre ceea ce trebuie făcut urgent pentru a opri pandemia sau pentru a relansa economia, despre măsurile privitoare la redeschiderea școlilor, despre reforma educației sau a sistemului medical.

Determinarea dovedită în consultările de la Cotroceni, pentru putere, ar fi fost utilă țării și românilor dacă s-ar fi manifestat în negocierile la nivelul UE pentru repartizarea mai multor doze de vaccinuri sau prin luări de poziție ferme la masa discuțiilor pentru bugetul Uniunii.

Și, în timp ce aceia care au pierdut alegerile se ceartă pentru funcții, Comisia Europeană critică dur planul PNRR al României de cheltuire a celor 30 de miliarde de la UE, destinați relansării economice: ZERO reforme asumate.

Faptul că instituțiile europene sunt nemulțumite privind planul propus este încă o dovadă a incompetenței guvernării PNL.

Parlamentul European a aprobat ieri bugetul UE pe șapte ani, pentru perioada 2021 – 2027. Un buget istoric al Uniunii Europene: 1.800 miliarde EUR care vor permite statelor membre să pună capăt crizei sanitare și să gestioneze criza economică. Guvernul României nu a avut, până acum, nicio luare de poziție referitoare la acest subiect care va influența considerabil viața economică a tuturor țărilor europene.

Este absolut necesar ca România să fie reprezentată activ și eficient pe plan european, să rămână cuplată total la dinamica UE, printr-un portofoliu consistent de proiecte mature, care să conducă la atenuarea crizei și îmbunătățirea vieții oamenilor.

Dacă se va continua la nesfârșit cu această mascaradă legată de viitorul guvern al României, incompetența, lipsă de responsabilitate și aroganța actualei puteri riscă să îndepărteze România de la demersurile și deciziile UE, să-i amâne ori chiar să-i anuleze accesul la fondurile europene vitale, punând astfel în pericol resurse foarte importante pentru redresarea economică a României.

Carantinarea politică a României trebuie să se termine ACUM!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.