Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel TÎLVĂR: `Combaterea sărăciei și accesul la educație scad nivelul de vulnerabilitate în ceea ce privește traficul de persoane`

Angel TÎLVĂR

Domnul Angel TÎLVĂR a subliniat importanța acordată de către Parlamentul României problematicii traficului de ființe umane şi abordării integrate a fenomenului, susținând că există o strânsă legătură între zonele sărace din România și numărul de victime ale acestui flagel. Conform recentelor date statistice, aproximativ 54% dintre victime sunt recrutate din mediul rural, cu precădere din regiunile sărace ale țării.

Studiile arată că persoanele care cad victime traficului de persoane provin din mediu cu educație precară. Majoritatea minorilor traficați au un nivel redus de instruire, 74% neavând gimnaziul finalizat sau aflându-se în situația de abandon școlar, la momentul recrutării.

În aceste condiții, combaterea sărăciei, creșterea nivelului de trai, pe lângă efectul de bunăstare asupra populației, duc și la scăderea incidenței traficului de persoane. Dacă la aceasta adăugăm și creșterea calității educației, avem premisele unei combateri eficiente a acestui flagel al lumii moderne.

Totodată, domnul Angel Tîlvăr a exprimat dorința ca aderarea la spațiul Schengen să se producă într-o perioadă de timp cât mai scurtă, acest lucru având ca efect și o mai bună colaborare între instituțiile cu preocupări în domeniul combaterii traficului de persoane și a sclaviei moderne.

Afirmațiile au fost făcute în calitate de coordonator al Grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, la Palatul Parlamentului, cu prilejul întrevederii cu delegația Grupului de experți al Consiliului Europei pentru acțiunea împotriva traficului de ființe umane (GRETA).

Discuțiile s-au centrat pe componenta parlamentară a prevenirii şi combaterii traficului de persoane din România.

Reprezentanții Consiliului Europei se află în România pentru cea de-a treia rundă de evaluări referitoare la implementarea Convenției Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de ființe umane de către statele care au ratificat documentul.

La discuții au participat membrii grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, domnul Florin IORDACHE, vicepreședinte al Camerei Deputaților și domnul senator Lucian ROMAȘCANU.

Din delegația COE au făcut parte membrii GRETA, doamna Ia DADUNASHVILI și domnul Frederic KURZ, precum și domnul Mats LINDBERG, din partea Secretariatului Convenției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.