Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel TÎLVĂR: Dialogul parlamentar dintre România și Turcia poate ajuta semnificativ la creșterea schimburilor economice dintre cele două țări

romania turcia steaguri

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, a primit astăzi, 2 decembrie 2019, la Palatul Parlamentului, delegația Comisiei pentru armonizare cu Uniunea Europeană din Marea Adunare Națională a Republicii Turcia, condusă de către președintele comisiei, domnul Mehmet Kasim Gülpınar.

La discuții a participat E.S. doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România, precum şi membri ai Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților.

Președintele Angel Tîlvăr a apreciat faptul că o vizită oficială în România a unei delegații parlamentare este “un prilej de a evidenția nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre statele noastre şi de a dezvolta noi modalități de cooperare, inclusiv la nivelul Comisiilor parlamentare, care să consolideze relațiile tradițional bune dintre țările noastre”.

Între temele aflate pe agenda discuțiilor s-au numărat aspecte legate de parteneriatul strategic România-Turcia, cooperarea economică bilaterală, provocările relațiilor UE-Turcia, combaterea terorismului, rolul Turciei în gestionarea crizei migrației, securitatea energetică, regiunea Balcanilor de Vest.

În deschiderea întâlnirii cu membrii delegației din Turcia, președintele Comisiei pentru afaceri europene a subliniat că Turcia reprezintă unul dintre partenerii importanți ai României în regiune: “Relațiile dintre statele noastre se bazează pe solidaritate și cooperare, fapt confirmat şi de susținerea pe care România o acordă Turciei și tuturor statelor care împărtășesc valorile democratice europene”.

Totodată, Angel Tîlvăr a menționat că nu există niciun motiv pentru care consacrarea intrării în Spațiul Schengen să nu se înfăptuiască!

Suntem deplin conștienți de rolul important pe care Turcia îl are în gestionarea crizei refugiaților, precum și ca actor important în zona de conflicte din Orientul Mijlociu”, a adăugat domnul Angel Tîlvăr.

La rândul său, președintele Mehmet Kasim Gulpinar a reiterat aprecierea pentru nivelul foarte bun al relațiilor politice și economice bilaterale dintre cele două țări, sprijinul consecvent al României în procesul aderării Turciei la UE și, în mod deosebit, colaborarea la nivel parlamentar cu Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Turcia și România sunt nu numai vechi prieteni și vecini, dar și aliați NATO și parteneri strategici, cu obiective comune în multe domenii-cheie, de aceea este esențial să colaborăm deschis și constructiv în spațiul regional și nu numai”, a concluzionat domnul Angel Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.