Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: Digitalizarea învățământului este importantă și trebuie să ne găsească pregătiți!

Interesat să afle în ce măsură resimt tinerii beneficiile apartenenței României la Uniunea Europeană, deputatul Angel Tîlvăr a discutat zilele trecute cu tineri vrânceni pe tema proiectelor europene ce vizează asigurarea unui învățământ de calitate.

„Am ținut să le spun că foarte multe proiecte cu impact major în viața noastră se derulează prin fondurile europene, care nu se alocă întâmplător, ci atunci când există idei, susținute argumentat și cu șanse rezonabile de a fi puse în practică”, a precizat domnul Angel Tîlvăr.

Deputatul le-a oferit ca exemplu digitalizarea cu bani europeni a educației, care reprezintă o manieră extrem de importantă de a investi fondurile de la UE acolo unde este mai mare nevoie, adică în educația și viitorul lor.

Îmbunătățirea accesului la educație a constituit una din prioritățile Guvernului PSD, iar digitalizarea sistemului este un pas decisiv spre atingerea obiectivelor în acest sens.

Citește și: CUTREMUR în România. Ce magnitudine au înregistrat specialiștii

În data de 10 septembrie 2019, au fost semnate la Palatul Victoria, două proiecte care sprijină dezvoltarea și digitalizarea învățământului, prin care elevii români vor beneficia de un mediu online adecvat privind notele școlare, dar și de o bibliotecă virtuală (Programul Operațional Competitivitate POC 2014-2020).

România a depus eforturi, materializate în rezultate bune, de a introduce tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor în procesul de învăţământ, prin care au fost aduse laboratoare informatizate, soft educaţional şi instruire pentru profesori în şcolile şi liceele din ţară.

Deputatul vrâncean a menționat că “trebuie avut în vedere faptul că digitalizarea educaţiei este un proces de durată, care necesită o pregătire amplă şi o transformare pe termen lung a mentalității educatorilor. Sper că în următorii ani, cadrele didactice să fie mai deschise la tehnologie şi să înţeleagă necesitatea integrării tehnologiei în sistemul educațional românesc, având în vedere că elevii din ziua de astăzi folosesc tehnologie în tot ceea ce fac”.

„Cu ajutorul fondurilor europene, sunt în derulare și în implementare proiecte ambițioase în învățământ, dar, ca în toate politicile publice noi, e nevoie de timp pentru ca impactul lor să se simtă”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr, subliniind că “pe termen mediu și lung există loc de îmbunătățire și adaptare a acestui proces de digitalizare, cu condiția ca proiectele începute să aibă continuitate”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.