Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: Dimensiunea parlamentară a Președinției României la Consiliul UE reprezintă un cadru propice exprimării

Angel Tilvar

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, a avut astăzi, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. Faruk Kaymakci, ministrul adjunct de Externe al Turciei și director pentru Afaceri Europene și cu E.S. Füsun Aramaz, noul ambasador al Republicii Turcia în România.

Oficialul român i-a adresat doamnei ambasador succes în îndeplinirea mandatului și și-a exprimat speranța într-o foarte bună colaborare, în același spirit al bunelor relații diplomatice avute cu predecesorul său.

Discuțiile purtate s-au axat pe problema migrației, ca o provocare, care se va menține pe agenda europeană pentru o perioadă de timp care justifică o abordare foarte bine pregătită. Un alt subiect de discuție a fost Președinția Consiliului UE, asigurată de România, care, acționând ca un mediator onest și neutru, și-a propus să creeze cadrul de exprimare favorabil tuturor statelor care se implică și susțin definirea viitorului proiectului european, un rol fundamental revenind dimensiunii parlamentare, în sensul promovării unei Europe mai coezive, mai puternice și mai aproape de nevoile cetățenilor.

Un exemplu al importanţei acordate de ambele țări cooperării interparlamentare este și concretizarea intensificării dialogului parlamentar direct, prin vizita ce va avea loc în luna mai, anul acesta, la Ankara, a reprezentanților Comisiei pentru afaceri europene din Camerei Deputaților, la invitația omologilor parlamentari turci.

La rândul său, domnul Faruk Kaymakci a exprimat dorința țării sale de a aprofunda Parteneriatul Strategic bilateral și a reiterat faptul că aderarea la Uniunea Europeană reprezintă pentru Turcia un obiectiv strategic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.