Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: `Există un potențial de colaborare foarte mare între România și Estonia`

Senatul Romaniei
sdf

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu doamna E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei în România.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme ce privesc alcătuirea și stadiul Planurilor de Reziliență și Redresare de către ambele state,  perspectivele dialogului interparlamentar, schimbul de opinii legat de situația sistemului de învățământ din Estonia și din România precum și digitalizarea și efectele ei.

A fost adus în discuție și fenomenul de fake news și reziliența statelor și populației la dezinformare și propagandă, în special în contextul pandemiei de Covid-19.

Domnul senator Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, și-a exprimat aprecierea pentru bunele relații bilaterale  care s-au aprofundat între România și Estonia după deschiderea Ambasadelor la Tallinn și București, dar a subliniat faptul că, din punct de vedere economic, există oportunitați insuficient fructificate.

De asemenea, senatorul Tîlvăr a subliniat că relațiile bilaterale se bazează pe un dialog deschis, pe interese similare în materie de apărare și pe viziuni comune pe multiple dosare de actualitate ale agendei europene și a accentuat faptul că există o coordonare foarte bună între Estonia și România și în cadrul organizațiilor internaționale (NATO, ONU) precum și în formate regionale (I3M, B9).

​Legat de fenomenul de fake news, atât E.S.Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei în România cât și domnul senator Angel Tîlvăr au subliniat importanța existenței unei strategii în fața fenomenului de propagandă și a știrilor false și au discutat despre impactul negativ pe care îl au acestea.

În încheiere, domnul președinte, Angel Tîlvăr,  a evidențiat importanța menținerii cooperarii bilaterale, având în vedere dialogul constant, din ultimii ani, inclusiv la nivel de comisii pentru afaceri europene oarecum și a grupurilor de prietenie și a exprimat speranța că situația epidemiologică va permite cât de curând reluarea întalnirilor directe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.