Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: 'M-au bucurat cuvintele de apreciere pe care le-am primit, privitoare la Președinția României la Consiliul UE'

angel tilvar

În perioada 21-22 iulie, se desfășoară la Helsinki, reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC). Camera Deputaţilor este reprezentată de domnul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Finlanda a preluat la 1 iulie 2019 de la România președintia Consiliului UE și a adoptat sloganul "O Europă sustenabilă - Un viitor sustenabil”.

În prima zi a reuniunii, domnul Angel Tîlvăr a participat la Reuniunea Troicii prezidenţiale, împreună cu președinții comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul Finlandei și al Croației.

Citește și: Lovitură grea pentru 'cumetriile' pe bani publici: ANI a depistat 99 posibile conflicte de interese în valoare de 240 de milioane de euro

În luarea sa de cuvânt, domnul Angel Tîlvăr şi-a manifestat aprecierea faţă de partenerii austrieci și finlandezi, pentru dialogul fructuos și cooperarea excelentă avută în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției române a Consiliului UE:“Sunt încrezător că Președinția finlandeză va utiliza progresele realizate în timpul Președinției române, pentru avansarea dosarelor europene importante”.

“Aș dori să-i asigur pe omologii finlandezi, precum și pe cei croați, de sprijinul nostru deplin în organizarea lucrărilor dimensiunii parlamentare, în cadrul reuniunilor statutare ale COSAC”, a adăugat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

De asemenea, domnul Angel Tîlvăr a ținut să-i felicite pe colegii finlandezi pentru faptul că se concentrează asupra consolidării rolului parlamentelor naționale și al cooperării interparlamentare în cadrul raportului bi-anual COSAC, subliniind că „este oportună o reevaluare a procedurilor și a practicilor parlamentare actuale în domeniul afacerilor europene, deoarece au trecut 15 ani de la ultima evaluare”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.