Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: Noi discuţii, la Bruxelles, despre cum putem sprijini Ucraina, dar şi despre viitorul NATO

Tilvar Stoltenberg

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării scrie miercuri că au loc noi discuţii, la Bruxelles, despre cum putem sprijini Ucraina, dar şi despre viitorul NATO, în cadrul Reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina şi la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO. MApN precizează că încă de la început războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, România a acordat sprijin multidimensional ţării vecine care include asistenţă umanitară, sprijin politic, diplomatic şi economic.

UPDATE: Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat marţi, la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, care a avut loc la Bruxelles în marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, a transmis ministerul într-un comunicat oficial.

MApN precizează că încă de la început războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, România a acordat sprijin multidimensional ţării vecine care include asistenţă umanitară, sprijin politic, diplomatic şi economic.

”Statul român a furnizat deja adăpost şi ajutor pentru mai mult de 3,5 milioane de refugiaţi ucraineni care au tranzitat frontiera ţării şi s-a implicat în facilitarea tranzitului dinspre Ucraina spre pieţele globale a peste 11,8 milioane de tone de cereale. De asemenea, la Suceava funcţionează HUB-ul umanitar, prin care au fost donate recent partenerului ucrainean generatoare electrice. În contextul actual, România a apreciat în repetate rânduri că este necesară menţinerea consistenţei şi ritmului sprijinului oferit Ucrainei atât de parteneri, cât şi de organizaţiile internaţionale. De altfel, ministrul apărării naţionale şi şeful Statului Major al Apărării au participat şi la anterioara Reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina - Ukraine Defense Contact Group (UDCG), care a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie în Baza Aeriană Ramstein, din Germania”, mai precizează Ministerul Apărării.

ŞTIREA INIŢIALĂ: ”Noi discuţii, la Bruxelles, despre cum putem sprijini Ucraina, dar şi despre viitorul NATO, la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina şi la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO”, a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul Angel Tîlvăr se află la Bruxelles, unde participă la Reuniunea Grupului de Contact pentru Ucraina. El afirma că discuţiile se vor concentra, în principal, pe continuarea sprijinului oferit Ucrainei şi a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summit-ul Alianţei de la Madrid, din iunie 2022.

”De asemenea, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO vom analiza evoluţiile de securitate, marcate de războiul de agresiune dus de Rusia în Ucraina, la un an de la declanşarea acestuia”, mai preciza Angel Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.