Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr, presedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților: 'Alegerile recente ar trebui să dea un nou impuls parlamentelor'

Camera Deputatilor
Angel Tilvar

Deputatul Angel Tîlvăr a participat marți, 4 iunie, la întrevederea cu Asociatia Fostilor Membri ai Parlamentului European (AFM), care a avut loc la Palatul Parlamentului, în cadrul dimensiunii parlamentare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Această vizită se înscrie pe linia tradiției Asociației de a vizita fiecare țară în timpul în care deține președinția rotativă a Consiliului UE.

În cadrul discuțiilor, Angel Tîlvăr a exprimat aprecierea pentru oportunitatea oferită de agenda Președinției române a Consiliului UE, de a găzdui această întâlnire, prilej pentru un schimb de opinii direct și concret, despre folosirea cât mai eficientă a diplomației parlamentare, pentru consolidarea construcției europene în beneficiul cetățenilor.

“Ne aflăm cu o lună înainte de încheierea mandatului României la Președinția Consiliului UE, într-un context european marcat de o reașezare instituțională la nivelul Parlamentului European, ca urmare a recentelor alegeri europene și în pragul unei reconfigurări a conducerii instituțiilor europene. Alegerile europene organizate recent au arătat, mai mult ca niciodată, un interes crescând al cetățenilor europeni față de toate aceste preocupări comune și acest lucru ar trebui să dea un nou impuls parlamentelor naționale și regionale, pentru a valorifica pe deplin potențialul tratatelor în vigoare, conform așteptărilor cetățenilor”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr în intervenția sa.

Totodată, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor a subliniat faptul că “Parlamentul european și parlamentele naționale împărtășesc o responsabilitate comună, aceea de a fi liantul dintre cetățeni și Uniunea Europeană. De aceea, programul Președinției României la Consiliul UE a avut în prim-plan cetăţeanul, toate eforturile concentrându-se cu precădere pe avansarea dosarelor care să aducă rezultate concrete, conducând astfel la o Uniune Europeană mai puternică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.