Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr: Parteneriatul Strategic România-SUA contribuie la definirea țării noastre ca democrație funcțională

angel tilvar
senatorul Angel Tilvar

Aniversăm 10 ani de când România și SUA s-au angajat să implementeze Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI si amplasarea Sistemului de Apărare împotriva Rachetelor Balistice al Statelor Unite în România. Obiectiv de politică externă atins cu profesionalism și în baza unei relații speciale, parteneriatul contribuie la stabilitatea și securitatea țării noastre.

Alături de apartenența la cea mai puternică alianță militară din lume și de aderarea la Uniunea Europeană, Parteneriatul Strategic cu SUA contribuie la definirea țării noastre ca democrație funcțională și partener de nădejde și responsabil într-un context internațional dominat de provocări.

Totodată, pe lângă creșterea nivelului de securitate de care beneficiază România, Parteneriatul este și o recunoaștere implicită a atașamentului țării noastre față de valorile democratice.

Documentele semnate la 13 septembrie 2011 reflectă abordarea comună a României și SUA în ceea ce privește stabilitatea regională și gestionarea riscurilor și amenințărilor, dar și creșterea cooperării economice.

Aș vrea ca în viitor să valorificăm întregul potențial pe care îl are Parteneriatul Strategic, care creează un cadru robust pentru o colaborare dinamică și reciproc avantajoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.