Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel TÎLVĂR: Prima Președinție română a Consiliului UE a fost un test de maturitate, trecut cu succes, fapt ce trebuie fructificat

Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, s-a aflat ieri, 12 septembrie 2019, la Berlin, la invitația domnului Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, prilej cu care cei doi oficiali au avut convorbiri pe teme prioritare ale agendei europene: viitorul UE, extinderea UE în zona Balcanilor de Vest sau problema migraţiei.

„Am avut ocazia să prezint omologului german o evaluare a progreselor înregistrate pe durata mandatului României la Președinția Consiliului UE. Reuniunile interparlamentare organizate de Parlamentul României au constituit un mare câștig de experiență democratică, de informare reciprocă și de dialog direct pe teme actuale de interes comun”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

Citește și: Alexandru Cumpănașu organizează un protest în Piaţa Revoluţiei, de ziua Alexandrei Măceșanu: 'Haideți să ne trezim și să ne cerem drepturile'

Ambii oficiali au fost de acord că ieșirea Marii Britanii din UE va afecta Uniunea, dar pe de altă parte, acesta ar putea fi momentul oportun pentru ca UE să-și consolideze punctele forte, propriile valori, pentru ca proiectul european să nu fie oprit din parcursul său.

Referitor la extinderea Uniunii Europene, oficialul german a reiterat susţinerea de către Germania a politicii de extindere pentru toţi aspiranţii din Balcanii de Vest, pe baza meritelor proprii şi a respectării condiţiilor specifice.

Având în vedere rolul important al Bundestagului în politica europeană a Germaniei, dar și puterea economică germană și influența acesteia în UE, astfel de schimburi de opinii sunt în beneficiul țării noastre și trebuie intensificate, pentru ca România să continue să fie parte activă în dezbaterile care vor urma”, a subliniat domnul Angel Tîlvăr, adaugând că “România trebuie să facă parte din nucleul dur al UE, alături de cei care vor o Uniune Europeană mai puternică și mai integrată. Țara noastră a trecut testul de maturitate față de proiectul european finalizând cu succes primul său mandat la Președinția Consiliului UE. Trebuie să fructificăm cât mai bine acest moment, să ne promovăm mai mult interesele în domeniul afacerilor europene”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.