Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel TÎLVĂR: Toate instituțiile statului român trebuie să-și calibreze eforturile de susținere a intereselor românilor din Marea Britanie

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților a avut, astăzi, 16 decembrie 2019, o întrevedere cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România, subiectul discuției fiind situația românilor din Regat, având în vedere rezultatele alegerilor de joi, 12 decembrie 2019, când Partidul Conservator condus de premierul Boris Johnson a dobândit o majoritate absolută în Parlament.

În spiritul bunei colaborări pe care am avut-o de-a lungul vremii, cu E.S. Andrew Noble, l-am invitat pe ambasadorul Regatului Unit la București la o discuție despre felul în care rezultatul alegerilor din 12 decembrie 2019 va influența situația românilor care trăiesc acum în Regatul Unit.

Știu că incertitudinea care a durat ani de zile vis-a-vis de felul în care se va petrece Brexit-ul a creat, de multe ori, îngrijorare în ceea ce privește viitorul românilor din Marea Britanie, dar și a familiilor rămase în țară”, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

Astfel, convorbirile au vizat modalitatea prin care românii pot să aplice pentru ”settled status” înainte de limită, precum și necesitatea ca problemele care s-ar putea ivi, după expirarea termenului limită, să fie prevenite.

Totodată, situația legală și relațiile dintre firmele deținute de români în Regat și autorități, situația românilor fără domiciliu stabil în Uniunea Europeană sau perspectiva colaborării dintre țările noastre în programe de cercetare științifică (ex. Horizon 2020) au reprezentat alte teme aflate pe agenda întâlnirii.

Oficialul român a subliniat că: “Este extrem de importantă, în continuare, informarea corectă și clară a românilor despre procesul de retragere al Regatului Unit din Uniunea Europeană și despre consecințele sale.

Aș vrea să cred că toate instituțiile statului român vor continua să se preocupe îndeaproape de respectarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie și că un Brexit ca cel votat pe 12 decembrie 2019, este în avantajul lor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.