Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a anunțat ce vrea de la Rusia: Moscova analizează cererile

merkel putin

Germania este interesată într-o ameliorare grabnică a relaţiilor cu Rusia, care s-au deteriorat după evenimentele din Crimeea şi din sud-estul Ucrainei, a declarat după întrevederea avută în capitala Kârgâzstanului cu preşedintele acestei ţări Almazbek Atambaev, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, informează agenţia de presă TASS.

"Însă pentru asta vor trebui depuse mari eforturi. Acesta este un proces complicat", a spus Merkel.

Citește și: PANICĂ la Paris: Turnul Eiffel a fost învăluit în fum / VIDEO

În opinia sa, toate situaţie conflictuale care apar trebuie rezolvate pe cale paşnică. "Este important ca ele să fie reglementate pe cale diplomatică. Pentru aceasta va fi nevoie de mult timp, însă timp există", şi-a exprimat convingerea cancelarul federal german.

În opinia sa, un aspect important îl constituie îmbunătăţirea relaţiilor dintre Uniunea Europeană (UE) şi Uniunea Economică Eurasiatică (UEE sau EurAsEs). "Cooperarea trebuie dezvoltată în această direcţie", a spus ea.

Citește și: Trista premonitie despre camioane a domnului Calvar

Angela Merkel a dat, de asemenea, asigurări, că Germania şi Franţa lucrează în prezent pentru punerea în aplicare a Acordurilor de pace de la Minsk privind situaţia din Ucraina şi în vederea normalizării relaţiilor cu Rusia.

La rândul său, preşedintele kârgâz a exprimat interesul ţării sale pentru normalizarea cât mai rapidă a relaţiilor dintre Bruxelles şi Moscova. "Noi, în calitate de stat eurasiatic, simţim pe propria piele urmările crizei din Ucraina şi deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi UE, de aceea suntem interesaţi ca UE şi Rusia să-şi normalizeze cât mai rapid cooperarea", a spus el.

Din Uniunea Economică Eurasiatică, structură de integrare din spaţiul fostei URSS, fac parte Kârgâzstan, Armenia, Belarus, Kazahstan şi Rusia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atentatul de la Nisa. Analiza in 10 puncte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.