Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a dat ORDIN, în spatele ușilor închise, să se ajună la 80% rata de vaccinare: 'Copiii nevaccinaţi vor fi în mod special vulnerabili în toamnă'

Mediafax
Angela Merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, şi ministrul sănătăţii, Jens Spahn, au insistat luni asupra necesităţii ca populaţia să se vaccineze anti-COVID-19, în timp ce se accentuează răspândirea variantei Delta (varianta indiană) a coronavirusului, relatează agenţia DPA.

Potrivit participanţilor la o întâlnire cu uşile închise a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), ultima reuniune a acestui partid înaintea vacanţei de vară, Merkel a cerut atingerea unei rate a vaccinării de 80%. Copiii nevaccinaţi vor fi în mod special vulnerabili în toamnă, a estimat ea, menţionând că, după vacanţă, gestionarea pandemiei în şcoli va fi principala prioritate. Ea a remarcat totuşi că, deocamdată, spitalizările din cauza variantei Delta nu au crescut foarte mult.

Potrivit Institutului de boli infecţioase Robert Koch, această variantă era responsabilă pentru mai mult de 50% din noile cazuri de COVID-19 din Germania la începutul săptămânii trecute, faţă de 36% cu o săptămână în urmă, iar procentul continuă să crească, scrie Agerpres.ro.

Conform aceluiaşi institut, până duminică 56,5% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi 38,9% schema completă.

Ministrul Jens Spahn a apreciat că, deşi programul de vaccinare merge bine, scade numărul noilor persoane care se vaccinează, şi prin urmare a cerut măsuri de stimulare a interesului pentru vaccinare, cum ar fi legarea acesteia de unele activităţi, precum participarea la evenimente pe stadioane.

La rândul său, vicepreşedintele CDU, Thomas Strobl, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la călătoriile turiştilor germani în insula spaniolă Mallorca, unde s-a format un focar masiv de COVID-19 în rândul tinerilor spanioli care au sărbătorit acolo sfârşitul de an universitar şi apoi au răspândit virusul în celelalte părţi ale Spaniei.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 212 noi cazuri de COVID-19 şi niciun deces asociat acestei boli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.