Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a decis să redeschidă Germania: Restricții ridicate pentru călătorii

The telegraph
Angela Merkel

Germania a relaxat miercuri regulile de carantină pentru călătorii veniţi din anumite ţări considerate cu risc de coronavirus, o veste salutată de profesioniştii din turism în perspectiva vacanţelor estivale, transmite AFP.

Decizia adoptată de guvernul cancelarului Angela Merkel va face posibil ca germanii să-şi petreacă vacanţele în destinaţii apreciate precum Spania, Italia sau Grecia, fără a mai fi obligaţi să intre în izolare la revenirea în ţară, cu condiţia să prezinte un test PCR negativ recent, să fie vaccinaţi cu schema completă sau să fie consideraţi vindecaţi de infecţia cu coronavirus.

Măsura priveşte ţările considerate cu risc de autorităţile sanitare, adică acolo unde incidenţa depăşeşte 50 de cazuri noi de infectare la 100.000 de locuitori pe o perioadă de 7 zile, scrie agerpres.ro.

Până acum, călătorii reveniţi din aceste zone erau obligaţi să rămână izolaţi la domiciliu timp de 10 zile, o perioadă ce putea fi redusă la 5 zile cu condiţia prezentării unui test PCR negativ.

Călătorii reveniţi din zone cu incidenţă ridicată, de peste 200, cum este Franţa în prezent, îşi vor putea reduce perioada de izolare la 5 zile dacă prezintă un test negativ la coronavirus.

'Este o veste excelentă şi un semnal de încredere', a reacţionat Norbert Fiebig, preşedintele asociaţiei germane DRV care reprezintă industria turismului.

'Nimic nu va mai putea împiedica vacanţele la Mediterana pe care şi le doresc atât de mulţi oameni', a adăugat el într-un comunicat.

Măsurile nu se vor aplica însă în cazul ţărilor, precum India sau Brazilia, unde fac ravagii variantele coronavirusului.

Aceste relaxări intervin în contextul în care campania de vaccinare se intensifică în Germania, ţară în care peste 33% dintre adulţi au primit cel puţin o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit celor mai recente cifre publicate de Institutul Robert Koch.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.