Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel a ieșit în Bundestag și a șters pe jos cu politicienii care ignoră COVID-19: 'Minciuna şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura afectează'

Twitter
Angela Merkel

Populiştii care susţin că noul virus este inofensiv sunt periculoşi şi iresponsabili, a declarat, joi, cancelarul german Angela Merkel. „Ne aflăm într-o situaţie dramatică la începutul sezonului rece. Ne afectează pe toţi, fără excepţie", a declarat Merkel în Bundestag.

„Minciuna şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura afectează nu numai dezbaterea democratică, ci şi lupta împotriva virusului”, a declarat Angela Merkel în fața Parlamentului, într-un discurs întrerupt în multe rânduri de de parlamentarii Alternativa pentru Germania (AfD), partid catalogat ca fiind de extremă dreapta.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Parlamentari din AfD consideră noile restricţii o reducere istorică a libertăţii, scrie mediafax.ro.

„Bombardamentul zilnic cu numărul de infecţii este conceput în mod clar pentru a speria oamenii, deoarece majoritatea nu văd COVID-ul în viaţa lor de zi cu zi”, a declarat preşedintele onorific al AfD, Alexander Gauland.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Îngrijorările că spitalele vor fi copleşite au dus la implementarea pentru patru săptămâni a unei carantine parţiale în Germania. Măsurile anunţate de Merkel includ închiderea restaurantelor, sălilor de sport şi a teatrelor.

Germania a înregistrat o creştere record de 16.774 de cazuri joi, ajungând la 481.013. Numărul morţilor a crescut cu 89 până la 10.272.

Citește și: Simona Halep a câștigat procesul cu ANAF! Ce sumă uriașă are de recuperat sportiva

„Iarna va fi grea - patru luni lungi, grele - dar se va termina", a spus Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.