Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel afirmă că landul Bavaria are un 'premier bun', dar refuză să dea curs speculaţiilor

Twitter
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a salutat marţi activitatea şefului executivului landului Bavaria, Markus Söder, dar a refuzat să se lase atras într-o dezbatere privind persoana favorită a-i succeda în funcţia de şef al executivului federal, pe care politiciana creştin-democrată o va părăsi în 2021, notează Reuters potrivit Agerpres.

Decizia lui Merkel de a participa la o şedinţă a executivului bavarez a fost privită drept o încoronare a succesorului său, după ce modul în care bogatul land din sud-estul Germaniei a gestionat criza cauzată de pandemia de COVID-19 a alimentat imaginea lui Markus Söder la nivel naţional.

''Nu mă veţi auzi comentând pe tema succesorului meu, în orice formă şi în orice forum. Tot ce pot să spun este că Bavaria are un premier bun şi el m-a invitat astăzi'', a afirmat şefa guvernului de la Berlin.

Söder - lider al Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez tradiţional al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) - a fost printre primii şefi ai executivelor celor 16 landuri germane care au impus măsuri de restricţionare a circulaţiei şi au recurs la testarea în masă după ce noul coronavirus s-a răspândit în Germania.

Succesul Bavariei, evidenţiat şi de apariţiile repetate ale lui Söder pe posturile naţionale de televiziune din Germania, contrastează cu situaţia landului Renania de Nord-Westphalia, al cărui premier, Armin Laschet, este un alt pretendent la funcţia de cancelar.

Membru proeminent al CDU, Laschet, al cărui land de mărimea Ţărilor de Jos este cel mai populat din Germania, s-a confruntat cu provocări mult mai mari în timpul pandemiei de COVID-19, prin apariţia mai multor focare, dintre care cel mai recent într-un abator din Gütersloh, unde câteva mii de persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

Unii analişti politici au interpretat decizia lui Söder de a o invita pe Angela Merkel la Herrenchiemsee, un castel situat pe o insulă de pe lacul Chiemsee unde în 1948 a fost elaborată constituţia Germaniei, drept o mişcare prin care s-a prezentat ca un lider naţional mai degrabă decât doar unul bavarez.

Merkel a refuzat să ofere alte detalii, limitându-se să adauge că va accepta întotdeauna invitaţiile din partea premierilor landurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.