Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel apără pactul ONU pentru migrație

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a apărat miercuri pactul ONU pentru migraţie, în primul discurs susţinut în parlament după ce a anunţat că va renunţa la conducerea partidului său, Uniunea Creştin Democrată (CDU), relatează dpa preluată de Agerpres

"Acest pact pentru migraţie, precum şi pactul pentru refugiaţi, reprezintă cea mai bună încercare de a găsi o soluţie la problemele globale acţionând internaţional şi împreună", a spus Merkel.

Unul din cei trei candidaţi care speră să o înlocuiască pe Merkel la şefia CDU, ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a atacat pactul în ultimele zile.

Spahn cere ca acordul, care ar urma să fie aprobat la summit ONU din 10-11 decembrie din Maroc, să fie pus din nou în dezbatere la conferinţa CDU din decembrie.

Mai multe ţări au anunţat că nu vor semna pactul.

Dar Merkel a spus că acest pact al ONU, care ar stabili în premieră linii directoare pentru tratarea migranţilor, este "în interesul naţional".

"Vrem ca muncitorii care construiesc stadioane în Qatar să fie trataţi corect, şi nu să fie exploataţi. Să nu existe copii puşi la muncă", a mai afirmat cancelarul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.