Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel cere Uniunii Africane să reducă imigraţia ilegală către Europa

angela merkel refugiati

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut marţi statelor africane să-şi sporească eforturile pentru a reduce imigraţia ilegală către Europa, inclusiv printr-o implicare sporită în conflictul din Libia, şi a asigurat că Africa va fi prioritatea Germaniei în timpul exercitării anul viitor a preşedinţiei rotative a G20, consemnează agenţia EFE. Angela Merkel a transmis acest mesaj la Addis Abeba (Etiopia) în timpul unei intervenţii la sediul Uniunii Africane, organizaţie ce reuneşte toate statele de pe continentul african.

'Importanţa globală a Africii creşte. Este motivul pentru care trebuie să rămâneţi uniţi', a subliniat şefa guvernului de la Berlin. Ea le-a cerut statelor Africii să depună mai multe eforturi pentru a pune capăt exodului tinerilor care părăsesc acest continent în încercarea de a găsi o viaţă mai bună în Europa. Angela Merkel a apreciat de asemenea că ţările africane trebuie să-şi sporească eforturile în combaterea jihadismului, prin adoptarea de reforme economice şi democratice. Ea a mai solicitat Uniunii Africane să-şi folosească influenţa pentru a ajuta la soluţionarea conflictului armat din Libia, ţară lipsită în continuare de autoritate statală, fapt ce a permis traversarea ei de sute de mii de migranţi africani ce au debarcat în Europa în ultimii ani.

După discursul de la sediul Uniunii Africane, cancelarul german a avut o întrevedere cu premierul etiopian, Hailemariam Desalegn, care a declarat cu acest prilej că ţara sa găzduieşte circa 780.000 de refugiaţi, proveniţi mai ales din Somalia şi Sudanul de Sud, mai mulţi decât orice altă ţară africană şi a cerut sprijinul Germaniei în gestionarea acestei situaţii. Angela Merkel şi-a încheiat în Etiopia turneul african ce a mai cuprins vizite în Mali şi Niger, vizite centrate de asemenea pe combaterea exodului migranţilor către Europa, fiind semnate acorduri bilaterale ce au în vedere acest obiectiv, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.