Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel dă lovitura decisivă Rusiei: Anunțul ce nu putea fi evitat

cf3a5123143e4d94bb6b5368a56784be-cf3a5123143e4d94bb6b5368a56784b

Ţările din G7 sunt gata să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei 'dacă va fi necesar', a declarat, luni, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, în cadrul conferinţei de presă susţinute la sfârşitul noului summit al celor şapte mari puteri industriale, care s-a desfăşurat în Germania, informează AFP.

'O ridicare a sancţiunilor este condiţionată de respectarea acordurilor de la Minsk', acorduri ce vizează în mod concret o încetare a focului în estul Ucrainei, a spus Merkel, la castelul Elmau, din Bavaria, unde s-a desfăşurat summitul.

'Suntem preocupaţi de recenta intensificare a luptelor pe linia de contact. Reiterăm apelul la respectarea totală a armistiţiului şi la retragerea armelor grele, apel lansat către toate părţile (implicate)', se menţionează într-un comunicat final al G7.

Cele şapte ţări membre ale grupului (Germania, Canada, SUA, Franţa, Italia, Marea Britanie, Japonia) încearcă să-şi afişeze fermitatea şi unitatea faţă de Rusia, care a fost exclusă din acest format după ce a anexat Crimeea, în martie 2014. Această anexare a condus la adoptarea de sancţiuni de către americani şi de către ţările din UE.

'Amintim că durata sancţiunilor ar trebui să fie în mod clar legată de punerea în aplicare integrală a acordurilor de la Minsk şi de respectarea suveranităţii Ucrainei de către Rusia. Aceste sancţiuni vor putea fi ridicate imediat ce Rusia îşi va onora angajamentele', se subliniază în comunicatul G7.

'Cu toate acestea, suntem tot atât de pregătiţi să luăm alte măsuri restrictive pentru a amplifica presiunile asupra Rusiei, în cazul în care acţiunile ei o vor face necesar', adaugă textul.

Ţările din G7 îi cer Rusiei 'să înceteze orice sprijin transfrontalier acordat forţelor separatiste' şi 'să-şi exercite influenţa considerabilă de care dispune asupra separatiştilor, pentru ca aceştia să-şi onoreze în totalitate angajamentele de la Minsk', notează agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.