Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel denunță atacurile din Hanau: Rasismul este o otravă

angela merkel

Angela Merkel a denunţat joi ''otrava'' reprezentată de rasism în Germania, după ce miercuri seară în oraşul Hanau, din centrul ţării, au avut loc atacuri soldate cu nouă morţi, multe dintre victime având origini străine, transmit Reuters şi AFP.

''La acest moment există multe indicii că autorul a acţionat pe baza unor motivaţii rasiste, de extremă dreapta, din ură faţă de oameni cu alte origini, religie sau înfăţişare. Rasismul este otravă, ura este otravă şi această otravă există în societate şi este vinovată pentru prea multe crime'', a declarat Merkel.

Ea a adăugat că anchetatorii germani fac tot posibilul pentru a clarifica toate circumstanţele acestui eveniment tragic.

Atacurile armate comise miercuri seara în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi "dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă", a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului, conform AFP.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.