Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel e desființată în Germania: 'Este deconectată de la realitate'

merkel

Angela Merkel este "deconectată de la realitate", a afirmat duminică Martin Schulz, social-democratul care doreşte să o înlocuiască în funcţia de cancelar al Germaniei cu ocazia legislativelor prevăzute luna viitoare, ridicând tonul pentru a da un nou impuls unei campanii care trenează, scrie AFP.

Principalul adversar al cancelarului conservator a acuzat-o în cursul unui interviu la televiziunea naţională ARD că a încercat să impună reguli singurei dezbateri televizate, programată duminica viitoare, şi că abuzează de funcţia sa pentru a efectua deplasări de campanie "la preţuri ce sfidează orice concurenţă".

"În legătură cu mai multe subiecte, oamenii au sentimentul că (Angela) Merkel este deconectată de la realitate", a declarat liderul SPD.

Citește și: Doliu la Hollywood: Un legendar regizor s-a stins din viață - VIDEO

Potrivit ultimului sondaj lunar Deutschlandtrend pentru ARD, Uniunile Creştine CDU-CSU ale Angelei Merkel sunt creditate cu 38% din intenţiile de vot, faţă de 22% pentru SPD.

Martin Schulz este convins că încă poate câştiga parlamentarele, insistând asupra unui studiu realizat săptămâna trecută pentru revista Der Spiegel care arată că 46% din electorat este indecis.

"Vreau să ajuns la aceşti indecişi. Şi dacă ajung, voi putea câştiga legislativele" de la 24 septembrie, a spus el.

Schulz a criticat-o pe cancelarul Angela Merkel care, potrivit publicaţiei Der Spiegel de la sfârşitul acestei săptămâni, ar utiliza elicoptere ale armatei şi poliţiei pentru a se deplasa în timpul campaniei sale electorale.

"Ea utilizează mijloace ale statului pentru a merge la mitinguri de campanie la cele mai mici preţuri", a acuzat el, conform Agerpres.

Invitată să comenteze aceste critici în propriul interviu acordat postului naţional ZDF, Angela Merkel s-a mărginit să răspundă că "încearcă să fie mereu la înălţimea funcţiei sale".

Citește și: Mexicul îl SFIDEAZĂ pe Trump: Mesaj clar pentru președintele american

"Asta înseamnă să fiu în slujba poporului german", a spus ea. "Mă bucur că dezbaterea are loc săptămâna viitoare", a continuat cancelarul federal.

Martin Schulz a mai repetat că o nouă "mare coaliţie" conservatori-SPD cum este cea aflată de patru ani la conducerea Germaniei nu îl interesează.

"Dacă (Angela Merkel) vrea să participe sub conducerea mea cu CDU ca partener minoritar, putem vedea asta", a declarat el. "Dar nu cred că şi ei (conservatorii) mai doresc să continue marea coaliţie", a ţinut să adauge social-democratul Martin Schulz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.