Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel exclude noi negocieri cu Londra

merkel brexit

Cancelarul german Angela Merkel a respins marţi din nou apelul premierului britanic Boris Johnson de renegociere a acordului de Brexit, cu doar o zi înaintea întrevederii pe care cei doi lideri o vor avea la Berlin, transmite dpa potrivit Agerpres.

Boris Johnson a insistat ca UE să renunţe la aşa-numita clauză de 'backstop' din acordul de retragere negociat între Londra şi Bruxelles, menită să evite o frontieră efectivă între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

'Desigur, ne vom gândi la soluţii practice', a declarat Merkel, aflată la Reykjavik, în Islanda, pentru o reuniune cu lideri scandinavi. 'Dar nu trebuie să redeschidem acordul de retragere', a punctat ea.

Cancelarul german a mai subliniat că cele 27 de state membre ale UE sunt unite în respingerea de noi negocieri cu Londra şi că 'Marea Britanie va decide ea însăşi în ce direcţie se îndreaptă'.

Boris Johnson, care i-a succedat Theresei May în funcţia de prim-ministru la sfârşitul lui iulie, afirmă că este decis ca Brexitul să se producă pe 31 octombrie, cu sau fără un acord cu Uniunea Europeană. Acesta a indicat în mod repetat că nu va renegocia acordul încheiat cu Theresa May.

Boris Johnson se va întâlni miercuri, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel şi joi, la Paris, cu preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a încerca să-i atragă de partea viziunii sale despre Brexit înaintea summitului G7 programat la sfârşitul săptămânii la Biarritz, în sud-vestul Franţei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.