Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel i-a omagiat pe cei care au vrut să-l ucidă pe Hitler

Adolf Hitler

Marţi, cancelarul german urmează să inaugureze la Berlin o nouă expoziţie permanentă a Memorialului Rezistenţei germane, consacrată în special atentatului eşuat împotriva lui Hitler, condus de colonelul von Stauffenberg, la 20 iulie 1944.

'Este vorba de împlinirea a 70 de ani şi cred că este foarte bine că poate fi deschisă o astfel de expoziţie' cu această ocazie, a precizat cancelarul într-un mesaj. 'Ea arată cum unii oameni, într-o situaţie extrem de dificilă, au ştiut să ia o decizie în conformitate cu conştiinţa lor, să nu se lase ghidaţi de o loialitate necondiţionată, ci să-şi formeze propria idee în privinţa a ceea ce este necesar pentru Germania', a subliniat Merkel.

La 20 iulie 1944, ofiţeri din Wehrmacht, printre care şi carismaticul conte Claus Schenk von Stauffenberg, au încercat, în colaborare cu reţele de rezistenţi civili formate din grupuri politice conservatoare şi de stânga, precum şi din sindicalişti, să-l elimine pe Hitler la Rastenburg, în Prusia Occidentală, pentru a dărâma regimul nazist.

Hitler a fost rănit de explozie, iar principalii autori ai atentatului au fost arestaţi şi, la puţin timp după, executaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.