Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, ieșire EXPLOZIVĂ: lansează AMENINȚĂRI la adresa lui Donald Trump

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Europa va implementa contramăsuri împotriva taxelor suplimentare impuse de SUA la importurile de oțel și aluminiu, a declarat cancelarul german Angela Merkel, exprimându-și regretul privind decizia lui Donald Trump de a nu mai susține declarația comună a membrilor G7, relatează agenția Reuters.

Citește și: Traian Băsescu s-a dezlănțuit la adresa lui Dragnea, după mitingul PSD: 'Statul paralel? Eu l-am făcut, iar Dragnea l-a lins'

Președintele american Donald Trump a anunțat pe platforma de microblogging Twitter că nu va sprijni o declarație comună a liderilor Grupului țărilor puternic industrializate.

"Retragerea, într-un fel de a spune, pe Twitter, evident, este teribiliă și puțin deprimantă", a declarat cancelarul german.

Summitul din Canada nu a marcat sfârșitul parteneriatului transatlantic între SUA și Europa, însă Merkel a declarat că statele europene nu se mai pot baza pe Washington.

Uniunea Europeană pregătește contramăsuri împotriva taxelor suplimentare la importurile de aluminiu și oțel, în conformitate cu legilie organizațiilor pentru comerț mondial.

Merkel a mai declarat că Rusia s-ar putea întoarce în G7 dacă ar progresa în implementarea acordului de la Minsk. Aceasta a afirmat că se așteaptă ca noul guvern al Italiei să voteze extinderea sancțiunilor impuse Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.